fbpx

Opažate, da je vaš čop v zadnjem času tanjši?

Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

To pomeni, da se masa vaših las zmanjšuje.

Slišali ste za volumen, debelino in gostoto. Kaj pa je masa las? Gre za nov strokovni pojem iz sveta las, ki ga opredeljujejo trije osnovni dejavniki – število posameznih las, debelina vsakega lasnega vlakna ter splošna odpornost ali moč las. Proces staranja kot tudi izpostavljenost zunanjim dejavnikom, kot so UV žarki, onesnaženje, kajenje in nezdrava hrana, lahko povzročijo zmanjšanje mase las, zaradi česar so vaši lasje videti tanjši, vendar ni nujno, da začnejo tudi izpadati.

S tanjšanjem las pogosto prihaja tudi do zmanjševanja števila las, vendar so vidno tanjša in krhka posamezna lasna vlakna še toliko bolj opazna. Nadalje se lahko izpadanje las zgodi v kratkem časovnem obdobju in je pogosto posledica stresa ali hormonskih sprememb, medtem ko je tanjšanje las posledica staranja z vidnimi učinki tekom let.

Za razliko od izpadanja las, ki vpliva na skupno število lasnih vlaken, izguba mase las vpliva na kakovost in količino las.

Tanjšanje las se lahko pojavlja tekom več let skozi serijo zaporednih faz. Sprva lasje postanejo vidno manj odporni na poškodbe, povezane s krtačenjem in oblikovanjem las, ter bolj nagnjeni k lomljenju in razcepljenim konicam, čeprav tanki lasje niso nujno v slabem stanju. Zaradi takšnega zmanjšanja mase las postane prečka bolj vidna. Lasje so tanjši na dotik z redkejšimi območji okoli ušes in na sencah. Zmanjševanje mase las je običajno bolj opazno, ko lase spnete v figo ali čop.

Kako izboljšati maso las?

Maso las lahko izboljšate s pomočjo izdelkov, ki usmerjeno delujejo na lasne korenine in vlakna, s čimer krepijo tanjšajoče se lase in izboljšujejo zdravje lasišča, kot je Vichyjeva Dercos Densi-Solutions rutina.

1. korak: Densi-Solutions šampon za tanke in oslabljene lase deluje na debelejše in močnejše lase
Najprej uporabimo Densi-Solutions šampon za tanke in oslabljene lase, ki je brez parabenov in je obogaten z učinkovino Filloxane za krepitev debeline las ter izboljšanje kakovosti lasišča zahvaljujoč 3D mreži, ki obda las in okrepi njegova vlakna.

Izdelek ima zračno teksturo, ki učinkovito očisti lase in ne pušča mastnih sledi – kot nalašč za tanke lase, ki potrebujejo volumen od korenin do konic!

2. korak: Densi-Solutions balzam za tanke in oslabljene lase obnavlja lasna vlakna
Nato sledi balzam za odebelitev las, ki je obogaten z učinkovino Ceramide R za krepitev strukture tankih las. Molekule učinkovine Ceramide R, ki ščitijo in krepijo lasna vlakna, »zacementirajo« prostor med luskami posameznih lasnih mešičkov in oblikujejo močnejšo ter bolj gladko strukturo.

Za razliko od običajnih regeneratorjev ta balzam nanesemo od korenin vzdolž celotne dolžine las in zahvaljujoč svoji osvežilni, topljivi gelni teksturi lasem zagotovi odmerek svežine takoj po nanosu.

3. korak: Densi-Solutions koncentrirana nega za tanke in redke lase klinično dokazano deluje na gostoto las
In na koncu je tu še koncentrirana nega za tanke in redke lase, ki se ne izpira in deluje že na lasišču, kjer krepi lase od korenin in osvežuje lasišče. Ta izdelek, ki se ne izpira, klinično dokazano izboljša maso las v samo 6 tednih po zaslugi dveh aktivnih sestavin: Stemoxydine in Resveratrol.*

Posebno pozornost posvetite negi

Za dober rezultat poleg šampona in balzama vsekakor uporabljajte tudi koncentrirano nego, ki bo vaše lase okrepila od korenin in osvežila vaše lasišče.

 

 

*Klinično testiranje. 79 žensk. 6 tednov uporabe popolne rutine Densi Solutions

 

Foto: Shutterstock, Vichy


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam