fbpx

Opel Corsa in Choupette pozirali Karlu Lagerfeldu

Moda, Zanimivosti

Modni oblikovalec in fotograf Karl Lagerfeld je uspel prepričati posebno manekenko, da mu je kot fotomodel pozirala v projektu Opel – Choupette Lagerfeld. Zvezda koledarja Opel Corsa 2015 je namreč njegova mačka Choupette. »Koncept supermodela na avtomobilu postaja dolgočasen. Karl Lagerfeld je našel novi in svež pristop pri snovanju tovrstnih fotografij,« pravi direktorica marketinga Opla, […]

karl2

karl1Modni oblikovalec in fotograf Karl Lagerfeld je uspel prepričati posebno manekenko, da mu je kot fotomodel pozirala v projektu Opel – Choupette Lagerfeld. Zvezda koledarja Opel Corsa 2015 je namreč njegova mačka Choupette.

»Koncept supermodela na avtomobilu postaja dolgočasen. Karl Lagerfeld je našel novi in svež pristop pri snovanju tovrstnih fotografij,« pravi direktorica marketinga Opla, Tina Müller. Müllerjeva ob spremljanju dela Karla Lagerfelda v vlogi fotografa, v njegovem studiu ni skrivala navdušenja. »Peta generacija Corse je pravkar pripeljala v javnost. V zadnjih 32-letih je bila fotografirana s številnimi supermodeli. Le ena je, na njej lasten način, lahko presegla vse, to je Choupette je ob tem, ko je pomežiknila z očesom, dejala strokovnjakinja za marketing.

Lagerfeld je sledil Choupettinem koketiranju z novo Corso v svojem pariškem studiu. S fotoaparatom je lovil zvezdo na štirih nogah, z zapeljivimi modrimi očmi in 42.000 sledilci na Twitterju, ko mu je na intriganten način odkrivala in izpostavljala sleherni detajl nove Corse. Ne glede na to, ali je pozirala na usnjenem volanu, preskakovala pokrov motorja, ali se na kratko zadržala v otroškem sedežu, je manekenka s pomočjo slavnega fotografa pokazala, da nova Corsa ponuja izjemno prostornost in visokokakovosten prvovrsten dizajn.

karl2

Še zdaleč ni vsakdanje, da mačka uživa v tovrstnem projektu, vendar je povezanost Choupette in Lagerfelda močno poenostavila fotografiranje. »Choupette je odlično opravila, prav tako, kot sem ga pričakoval od velike zvezde. Bila je sproščena, kjerkoli je že pozirala, za volanom ali na strehi. Niti za trenutek ni bila napeta. Kakorkoli že, po zaključku snemanja je spala celih 12 ur,« je dejal Lagerfeld. »Karl Lagerfeld je sinonim estetike, elegance in sodobnega, modnega življenjskega sloga, torej za vse, za kar je sinonim tudi nova Corsa. Vse to je Karl Lagerfeld izpostavil s fotografijami avtomobila. Tako fotografiranje kot koledar izpostavljata prav bistvo naše znamke – inovativni avtomobili, izjemen dizajn in všečen pristop,« je dejala Müllerjeva.

Karl Lagerfeld ni slaven le zaradi svoji kreativnosti v svetu mode, ampak je tudi priznan fotograf, ki je razstavljal v različnih muzejih po svetu in katerega slike lahko najdemo tudi v umetniških knjigah. Fotografiral je že številne oglaševalske kampanje, med drugimi za Chanel, Fendi in Karl Lagerfeld, njegove fotografije pa redno objavljajo številne mednarodne modne revije. Tudi Choupette ni bila prvič v fotografskem studiu v vlogi fotomodela, vendar nikoli doslej ni pred kamero nastopala tako resno, zavzeto in tako dolgo, kakor sedaj, ko je pozirala v družbi Corse. Modno znana mačka je v naročju supermodela Linde Evangeliste na primer že krasila naslovnico nemške izdaje revije Vogue. Ob tem ne gre spregledati, da je Linda Evangelista sodelovala v oglaševalski kampanji za Corso, konec prejšnjega tisočletja, ko je nastopala v reklamnem videu s Christy Turlington, Tatjano Patiz, Kate Moss in Naomi Campbell.

karl3

Lagerfeldova Choupette je že druga mačka v zvezdniški vlogi v reklamni kampanji Opel Corse. V reklami za prvo generacijo Corse (1982 – 1993) je maček Tom v vlogi negativca lovil miška Jerryja, ki je sedel za volanom poskočnega majhnega avtomobila. Peta generacija Opel Corse navdušuje z novo, izjemno, oblikovno prečiščeno zunanjostjo in zelo prostorno notranjostjo, odlično omrežno povezanostjo zabavno informacijskega sistema IntelliLink in najsodobnejšimi sistemi pomoči vozniku. Dinamična silhueta Corse je skladna z Oplovo oblikovalsko filozofijo, ki se odraža v tekočih, umetniško klesanih površinah, združenih z natančno oblikovanimi detajli. Z vsem tem nova Corsa nadaljuje 32 let dolgo zgodbo o uspehu, v konkurenčno izjemno zahtevnem avtomobilskem segmentu.

Corsin koledar s fotografijami Karla Lagerfelda bo predstavljen na posebni razstavi v začetku naslednjega leta.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam