fbpx

Osebna zgodba: “Zakaj sem nehala iskati sorodno dušo?”

Odnosi

Odločila se je opustiti ‘misijo iskanja sorodne duše’ in se je osredinila na to, da ustvari kar se da najboljše življenje zase, dela tisto, kar jo izpolnjuje in pri tem ohranja odprto srce.

Predstavljamo zgodbo ženske, ki je na ljubezenskem področju dala že veliko skozi: bila je samska, v paru, nato v zakonu in ponovno samska ter v nedefiniranih razmerjih. Naletela je na vse čeri sodobnega ‘dejtinga’, zgolj zato, da je bila potem še bolj razočarana, ko je iskala ljubezen za vsako ceno, pa je ni našla.

Dejstvo je, da ljubezni ne moremo prisiliti k obisku. Pride, ali pa ne pride. Izsiliti se je ne da. Če nam jo kdo prostovoljno pokloni in je ta oseba tista, ki smo ji/mu tudi sami pripravljeni dati ljubezen, potem imamo srečo, ‘tajming’ in pripravljenost dveh oseb na razmerje sta sinhronizirana.

A iskati ljubezen ter opevano ‘sorodno dušo’, dušo dvojčico, za vsako ceno? Ženske (in moški) si lahko pri tem polomijo zobe, kot je povedala ena od bralk.

“Iskanje sorodne duše ni več moj problem. To je naloga vesolja, univerzuma, tistega ‘tam zgoraj’. Kajti, če ima vesolje zame res v svojem rokavu idealno dušo dvojčico, s katero naj bi bila skupaj, potem je najinima potema namenjeno, da se prekrižata.”

Zdi se, da ima vsak s petimi minutami odvečnega časa pri roki pameten nasvet, kako do sorodne duše. Nekateri predlagajo spletne zmenkarije.

Vsak naj bi ‘poznal nekoga, ki pozna nekoga’, in slednji je prav na spletu našel sorodno dušo. Bralka, katere izkušnjo opisujemo, je dala skozi vse to, naložila si je aplikacije za spoznavanje moških, plačevala naročnino za spletne strani, kjer se iščejo samski, a meni, da ima zadeva tako prednosti, kot slabosti.

“Odločila sem se, da uberem nasproten pristop: želim spoznati nekoga v resničnem svetu, ne na spletu. Sem sredi svojih 30. let, ločena, imam otroke, moj urnik je poln. Ker sem samozaposlena, ni veliko možnosti, da najdem ‘Pravega’ na delovnem mestu. Ko ne delam, sem zaposlena z otroki in pisanjem svoje prve knjige za otroke. Marsikdo bi menil, da so spletne zmenkarije v tem primeru kot nalašč zame. Toda sama sem ubrala drugačen pristop k iskanju sorodne duše.”

Bralka poudarja, da je trenutno polno zaposlena ne le z vzgojo otrok, ampak tudi z osebnostno rastjo, številnimi projekti, ki jo zanimajo in hobiji.

“Vem, kdo sem in kaj hočem, postavila sem si prioritete. Če naj bi res spoznala tistega pravega, mi bo moral priti naproti na pot, po kateri hodim.”

Pravi, da je po vseh polomijah v ljubezni končno zaživela polno življenje, kakršnega si je vedno želela. Obiskuje dogodke, ki jo zanimajo, aktivna je v več organizacijah, angažira se tudi politično in je družabna. Vse to, meni, ji bo prineslo stike s somišljeniki. Morda se med njimi pojavi tudi Gospod Pravi.

“Nikamor se mi ne mudi. Imam čas. Raje čakam na pravega, kot da bi hitela samo zato, da ne bi ostala samska. Obenem resnično uživam v svojem življenju, poučutim se izpolnjeno tudi kot samska ženska.”

Odločila se je, da opusti ‘misijo iskanja sorodne duše’, ter se osredini na to, da ustvari kar se da najboljše življenje zase in za svoja otroka, da dela tisto, kar jo izpolnjuje in ohrani odprto srce.

“Če hočem najti dušo dvojčico, moram sama biti v najboljši koži, torej najboljša verzija same sebe; le tako bom lahko prepoznala ‘vibracijo’ sorodne duše oziroma povezavo med nama, ko bom tega človeka spoznala. Toda sorodne duše ne bom več aktivno iskala. Prav tako ne nameravam postaviti svojega življenja na glavo, da bi našla ‘Pravega’, ki lahko obstaja ali pa tudi ne. Verjamem v idejo duš dvojčic, vendar sem opustila aktivno iskanje.”

Namesto tega je usmerila pozornost vase, v svojo notranjo moč. Želi rasti kot oseba, se razvijati kot človek, mati in prijateljica. Čuti, da postaja močnejša in da se ima bolj rada.

“Ali sem prepustila odločitev višji sili? Raje gledam na to kot na dejstvo, da sem začela zaupati Vesolju, da mi bo izpolnilo želje in prineslo dobre stvari ter ljudi na pot. Nehala sem skrbeti in se prepustila veri, da se bo vse dobro izteklo, tako, kot je zame prav.”

Bralka zaključuje z mislimi Mandy Hale, avtorice svetovne uspešnice ‘Samska ženska’: Zaupaj čakanju. Objemi negotovost. Uživaj v lepoti rojevanja samega sebe. Ko ni začrtane smeri, se lahko zgodi vse.

 

D. S.

Foto: Luxe Matchmaking, Pinterest, Eligible Magazine, The Pretty Patriot, Paired Life


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam