fbpx

Osebne navade, ki se jim ne smete odreči, tudi ko ste v zvezi!

Odnosi

Zdrava zveza ne pomeni, da sta ves čas ‘prilepljena’ drug na drugega ali v soodvisnem razmerju. Pač pa to, da si sem in tja vzameta kakovosten čas, ki ga preživita sama zase ali z drugimi ljudmi.

Poznate občutek, ko končno srečate sorodno dušo in želite ves čas preživeti s svojim najdražjim ali najdražjo? Prvi meseci se upravičeno imenujejo medeni, toda to stanje ne more trajati v nedogled, saj sta samostojni osebi, čeprav sta par in v resni zvezi.

Ne glede na to, kako zelo sta zaljubljena, obstajajo stvari in navade, ki se jim ne bi smeli odreči tudi v partnerstvu. Iskrena in stabilna zveza vključuje popolno zaupanje drugemu in spoštovanje načina razmišljanja, načel ter stališč partnerja, ter njegove druge lastnosti, ki so individualne in ga ali jo delajo posebnega. Čemu se ne bi smeli odreči tudi v resni zvezi?

1. Čas za sebe

Vaša večerna ali jutranja rutina je nekaj, kar je samo vaše in temu se ni treba odrekati. Vaš partner mora sprejeti to kot del vaše osebnosti in razumeti, da prav vsak človek potrebuje kakovosten čas zase, ko ga nihče ne moti.

2. Samostojnost pri odločanju

Ko sta v paru, vsekakor velikokrat nastopijo okoliščine, ko se morata odločati skupaj, vendar pa so določene odločitve še vedno osebne in jih sprejemate zase: denimo, za kakšno kariero ali delovno mesto se odločite, način oblačenja ali ličenja. To so vaše povsem osebne odločitve in če partnerju niso všeč, potem je boljše, da nista skupaj. Vstop v zvezo ne pomeni, da se odrečemo svoji osebnosti.

3. Druženje s prijatelji/cami

Zdrava zveza pomeni, da nista ves čas ‘prilepljena’ drug na drugega in v soodvisnem razmerju. Pomeni to, da si sem in tja vzameta kakovosten čas, ki ga preživita tudi z drugimi ljudmi, brez partnerja. Vaše dolgoletne prijateljice ali prijatelji so bili ob vas in z vami še preden ste spoznali svojo ljubezen in zato ne pozabite nanje samo zato, ker ste končno dobili partnerja. Načrtujte svoj čas in ne zanemarjajte pomembnih ljudi v svojem življenju.

 

D. S.

Foto: Pinterest, BeyondtheWanderlust, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam