fbpx

P. S. Ljubim te! Čudovite lekcije, ki nas je naučil ta nepozabni film

Odnosi

Pred več kot desetimi leti smo ženske širom sveta jokale zaradi romantičnih prizorov v filmu P.S. Ljubim te, v katerem sta glavni vlogi igrala Gerard Butler in Hillary Swank.

Pred več kot desetimi leti smo ženske širom sveta jokale zaradi romantičnih prizorov v filmu P.S. Ljubim te, v katerem sta glavni vlogi igrala Gerard Butler in Hillary Swank.

Zgodba govori o Američanki Holly in Ircu Gerryju, katerih srečni zakon prekine njegova smrt.

Gerry je pred smrtjo ženi napisal 10 pisem, da bi ji olajšal bolečino ter pomagal, da začne novo življenje. Film pa nas je naučil tudi pet pomembnih življenjskih lekcij:

Če ste ljubili, je bolečina po izgubi neizbežna

Kadar izgubite osebo, ki ste jo ljubili, je bolečina neizbežna in žalost je najbolj naravni odgovor na izgubo. Ne bežite od žalosti, saj je za nadaljnje življenje pomembno, da »odžalujete« do konca, kot pa da bi bil žalovanje postalo del vašega vsakdana.

Najboljši prijatelji vam vedno stojijo ob strani

V tem težkem življenjskem obdobju je imela glavna junakinja Holly podporo svojih prijateljic. Kako pomembno je skozi življenje iti s pravimi ljudmi, pa sploh ni treba pisati.

Pravi prijatelji so ob vas, da včasih povedo, kar si želite slišati, in stvari, ki jih morate slišati. Holly je prav z njihovo pomočjo uspešno prebrodila vse ovire, ki so jo čakale po smrti ljubljenega moža.

Ko nekoga izgubite, vam ostanejo spomini

Ko ljubljena oseba odide, za seboj pustijo sled in ostanejo del življenja s pomočjo spominov. Tu so fotografije, posnetki, predmeti in kraji, ki so povezani z ljubljeno osebo. Najlepši del pa so spomini na skupno preživljanje življenja.

»Zapomni si najine čudovite spomine, vendar te prosim, ne boj se ustvariti novih,«

je Gerry sporočil svoji ženi.

Mame vedo najbolje

Lik Hollyjine mame, ki jo igra Kathy Bates, je v filmu naporni cinik. Njen realistični pogled na življenje pa je zelo pomemben za celotno zgodbo. Mama je pokazala, kako starši vedno stojijo ob strani, pa naj bi si to otroci želeli ali ne.

Čeprav se s številnimi Hollyjinimi odločitvami ni strinjala, je bila mama ob njej, ko je žalost postala prevelika. Nikoli niste prestari, da bi se pred mamami zjokali. Čeprav je otrokova bolečina zadnja stvar, ki si jo mama želi, bo z vami v trenutku, ko jo bomo potrebovali.

Življenje gre naprej

Žalost je dobra in naravna. Žalovati morate, vendar morate po določenem času iti z življenjem naprej. Ko mislite, da bolečina ne bo nikoli odšla, ko ste od vsega tega že utrujeni, se spomnite vseh dobrih ljudi, ki so še naprej z vami in zaradi katerih je vredno živeti naprej.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam