fbpx

Pantone barva leta 2014: Radiant Orchid

Moda

Pantone na koncu vsakega leta izbere barvo, da izrazi tisto, kar menijo, da bo postalo glavni trend v vseh konstrukcijskih platformah , v prihodnjem letu. In tako so decembra 2013 izbrali barvo, ki bo zaznamovala leto 2014, harmonija fuksije, vijolične in roza barve. To je PANTONE 18-3224 Radiant Orchid oz. bolj natančno barva orhideje.

Barva leta 2014

Pantone na koncu vsakega leta izbere barvo, da izrazi tisto, kar menijo, da bo postalo glavni trend v vseh konstrukcijskih platformah , v prihodnjem letu. In tako so decembra 2013 izbrali barvo, ki bo zaznamovala leto 2014, harmonija fuksije, vijolične in roza barve. To je  PANTONE 18-3224  ‘Radiant Orchid ‘ oz. bolj natančno barva orhideje. 

Barva leta 2014

Pantone pravi, da barva vzbuja zaupanje in izžareva veliko veselje, ljubezen in zdravje. Dobra stvar barve orhideje je, da bo za razliko od nekaterih preteklih izbir za barvo leta, ta delovala kot ličilo na obrazu, lak na vaših nohtih, kot šminka in kot senčilo za oči – je pravi odtenek za vsako barvo kože.

“Medtem ko je barva leta 2013 smaragdno zelena, služila kot simbol rasti, notranje prenove in blaginje, ‘radiant orchid’ sega preko barvnega kroga spletk oči in iskre domišljije. Barva orhideje spodbuja razširiti ustvarjalnost in izvirnost, ki je vse bolj cenjena v današnji družbi.” je dejala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta Pantone Color ®.

Barva leta 2014

Če dobro pogledamo še razširjeno barvno paleto za pomlad in poletje 2014, lahko vidimo nekaj umirjenih barv (‘placid blue’, ‘violet tulip’, ‘hemlock’) na levi strani, dve močnejši hladni barvi (‘radiant orchid’ in ‘dazzling blue’) in tople ((‘freesia’, ‘cayenne’, ‘celosia orange’) na desni in dve nevtralni (‘sand’ in ‘paloma’) na sredini, ki jih bomo uporabljali za umiritev živahnejših barv. Vsekakor bomo v prihajajočih mesecih različice barve orhidej veliko videvali in zagotovo bo vsak našel zase barvo, ki mu pristaja.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam