fbpx

Parfum, od katerega se princesa Diana ni želela ločiti!

Lepota, Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

Menili smo, da o pokojni princesi Lady Di vemo že vse, a šele zdaj smo izvedeli, v kateri parfum je bila naravnost zaljubljena…

Ne, v mislih nimamo kakšnega splošno znanega imena, kot je Chanel, ki je sicer že povsem dovolj dolgo na trgu, da bi v času njenega življenja očaral tudi plemenito Lady Di. Pa je ni. In tudi Dior ni imel pri njej nobenega uspeha. Princesa Diana je veljala za eno največjih modnih in lepotnih ikon 20. stoletja, torej se je več kot spodobilo, da je bila tudi njena izbrana dišava nekaj zares posebnega, ekskluzivnega (in kajpak dragega).

Večina (okusnih) pravil, ki se jih je držala ta sramežljiva in zadržana članica britanske kraljeve družine, nam je že znana, tudi, ko gre za njena oblačila, obutev in modne dodatke, ki so bili vedno damski in elegantni.

Malce manj znano pa je, katere izdelke za lepotičenje je oboževana princesa najraje uporabljala. Šele pred kratkim smo tako izvedeli, katere so bile najljubše dišave oziroma parfumi in parfumske vode pokojne princese ter ‘kraljice ljudskih src’.

Še vedno kulten in med ženskami priljubljen – 24 Faubourg znamke Hermès

Lady Di je bila namreč prav vsakič, ko je odšla skozi vrata, elegantno odišavljena, pa naj se je udeležila protokolarnega dogodka, ali pa če je šla zgolj po svoja sinova v šolo: to je bila pika na i njenemu slogu, z dišavo pa je bila prav povsod prepoznavna, je povedala njena nekdanja mojstrica ličenja Mary Greenwell.

Vonj, ki ga je princesa Diana naravnost oboževala, je pravzaprav specifična mešanica toplih dišavnih not, med katerimi se nahajajo: cvet pomaranče, cvet gardenije, breskev in ambra. Razkošen parfum s to sestavo, ki ga je imela Lady Di nadvse rada, prihaja iz imenitne in zelo znane francoske modne hiše Hermès. V mislih pa imamo njihov parfum s kultnim statusom, 24 Faubourg.

Zanimivo pa je, da se je za svoj poročni dan s princem Charlesom mlada princesa Diana tisti dan odločila za drug vonj.

Je princa na poroki nemara odbila drugačna vonjava, da se je raje vračal h Camilli?

Upajmo, da ji ta dišavni novinec ni prinesel smole v zakonu? Morda pa je želela z zamenjavo vonja samo narediti dober in zapeljiv vtis na svojega bodočega princa…

No, opišimo tedanjo princesino odločitev na kratko: šlo je za parfum Houbigant z imenom Quelques Fleurs. Ta prepričljivo cvetlični (oziroma floralni) vonj vsebuje dišavne note jasmina, vrtnice, omamne tuberoze, španskega bezga in pomarančnih cvetov. Tudi ta parfum še vedno izdelujejo.

 

Foto: Instagram, Hermès, Directeur Artistique Blog, Reader’s Digest, Daily Express, The Brunette Mix, Harper’s Bazaar, Vanity Fair


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam