fbpx

Pariški dnevnik modne urednice

Lifestyle, PR novica, slider, Tehnologija

Tokrat v modni prestolnici sveta nisem obiskali tedna mode.

V zadnjem času sem velikokrat slišala, da smo urednice dame (najde se tudi kakšen gospod), ki ves čas obiskujemo dogodke, testiramo kozmetične izdelke in sedimo v prvih vrstah na tednih mode. Skratka, naše življenje naj bi bilo zelo v slogu La dolce vita. Z zadnjim bi se celo lahko strinjala, saj svoje službe ne jemljem zgolj kot mesto, kjer sedim in čakam, da mine osem ur, ampak je moja služba in, posledično tudi položaj urednice, postal življenjski slog.

Kljub temu pa delo urednice ni samo uživanje, ampak je predvsem resno delo, povezano z naročniki, finančnimi plani, strategijami, načrtovanjem, analitiko in še bi lahko naštevala. Zato se je včasih v poplavi vabil in pomanjkanju časa, kar težko odločiti, kam oditi in koga zavrniti.

Pred kratkim pa je na moj elektronski naslov prišlo vabilo, ki se mu nikakor nisem mogla upreti. Vabilo na svetovno predstavitev novega pametnega telefona Huawei P20 in P20 Pro, v pariškem Grand Palaisu! Še enkrat … Pariz? Grand Palais? Prosim? Predstavitev v posvečenem prostoru mode, ki je že leta rezerviran za modnega boga Karla Lagerfelda in Chanel? Huawei, here I come!

Torkovo jutro je bilo res posebno, ker me je budilka zbudila že pred 5. uro zjutraj, zaradi zgodnjega leta proti francoski prestolnici. Na srečo sem imela vse kombinacije že spakirane prejšnji večer, tako da sem se lahko v miru odpeljala proti Brniku. Checked-done!

Ne vem, zakaj sta se znašla v prtljagi dva para zelo podobnih si stilleto čevljev, ampak menda od viška ne boli glava. V prestolnico mode pač ne moreš iti ne-moden, sploh, če te čaka večerni dogodek v prestižnem Hôtel Salomon de Rotschild z zapovedanim cocktail dress code. Zelo pariško in tres chic!

Ob prihodu v Pariz nas je presenetil dež in nora gneča na cesti, saj smo se do hotela vozili ravno v prometni špici, ki je v Parizu prisotna 24/7, z izjemo nedelje dopoldne. Taksi nas je popeljal do hotela v bližini Place de la Bastille in seveda zaradi zgodnjega prihoda, sobe še niso bile proste. Ker je bilo do tiskovne konference še kar nekaj časa, smo se odločili, da bomo napolnili prazne želodčke v enem izmed bližnjih bistrojev. Ah, kako se je vedno lepo vrniti v Pariz!

Uradna predstavitev v Grand Palaisu se je začela zgodaj popoldne in ko nas je taksi pripeljal do prizorišča, smo bili priča nepopisni gneči … in dežju. Med poplavo moških udeležencev (konec koncev gre za predstavitev telefona), sem opazila tudi številne dame privlačnega videza s popolnim make – upom in še bolj privlačnih outfitov.

Moda je očitno postala del vsakdana tudi v mobilni industriji, kar kaže tudi dejstvo, da so pri Huaweiu pred kratkim podpisali pogodbo o sodelovanju s Heleno Christensen.

Modna ikona in priznana fotografinja, ki je najbolj prepoznavna zaradi ikoničnih kampanj z modnimi hišami, kot so Chanel, Versace in Prada, je uporabila prvi telefon s trojnim fotoaparatom Leica, Huawei P20 Pro, ter z njim ujela intimno serijo portretov, imenovano See More.

Huawei P20 Pro združuje neverjeten fotoaparat z zmogljivostjo umetne inteligence, s čimer daje ljubiteljem fotografije možnost, da postanejo mojstri fotografije. Mojstrsko izdelana trojna Leica kamera, ki zajema 40 MP velike fotografije, skupaj z zmogljivimi tehnološkimi inovacijami (med drugim tudi prepoznavo objektov ter super počasnimi posnetki) prinaša profesionalno fotografsko izkušnjo.

Končno tudi nekaj zame, saj je dobra kamera ena izmed najbolj pomembnih lastnosti, ko gre za izbiro mobilnih telefonov. Fotografije iz prve vrste modnih revij bodo tako še boljše ?
Serija Huawei P20 se ponaša z izjemno estetiko, ki v ospredje postavlja modo in dizajn. To je najbolj opazno v novih ekskluzivnih barvnih različicah: Twilight in Pink Gold. Posebni odtenki barve nastanejo z nanosom večjega števila plasti NCVM (Non-conductive Vacuum Metalizing) pod steklenim hrbtom.

Tako se svetloba, ki zadane površino, odbije z živahno, a postopno spremembo odtenkov. P20 in P20 Pro sta prav tako na voljo v barvah Black in Midnight Blue. Poleg vseh barv je P20 na voljo tudi v barvi Champagne Gold. Prava nebesa za modne (in tudi tehno) navdušence!

Predstavitev novih telefonov je potekala, tako kot mora; s samimi presežniki in hvalo (v tem primeru priznam, da upravičeno).

Po zaključku še obvezno fotografiranje (seveda s Huawei P20 Pro), pogostitev, nato pa sva s kolegico Ajdo, urednico spletne strani Cosmopolitan.si, odhiteli proti hotelu pri Elizejskih poljanah, kjer naju je čakal skupinski intervju s Heleno Christensen. Čeprav se v Parizu znajdem (vsaj v 1., 2. in 8. okrožju), sva vklopili Google Maps in, o, groza, ugotovili, da imava na telefonih samo še 3 % baterije. Prav nama je, pri Huawei se nama to ne bi zgodilo, saj imajo aparati neverjetno zmogljivo baterijo.

Na srečo sva imeli še nekaj minut časa, da sva se usedli v bližnji lokal, spili kavo (Francozi žal ne znajo narediti dobre kave, jo pa znajo dobro zaračunati), si privoščili rogljiček in za silo napolnili telefone.

Notre Dame – posneta s Huawei P20 Pro

Vmes za vsak primer preveriva pri Urški (o.p.: Urška Ambrož, direktorica podjetja Sidera d.o.o., PR agencija za Huawei Slovenija), kdaj je odhod na večerno zabavo in z grozo ugotoviva, da imava med prihodom v hotel in odhodom na zabavo le 10 minut. Tokrat sem morala pozabiti na sprehajanje po Avenue Montaigne, kjer si vedno spočijem oči v izložbah priznanih hiš Gucci, Chanel, Dolce& Gabbana, Marni, Celine, Versace … da, ta del pariškega must – have bom morala prihraniti za naslednjič.

Po prihodu v hotel ne želim niti opisovati, kako mi je uspelo v desetih minutah (bilo jih je petnajst, če sem iskrena) prevzeti kovček iz hrambe, se oprhati, preobleči in osvežiti make – up … Razmišljam, da Gal Gadot ni bila edina Wonder Woman, ki je trenutno v mestu luči.

Večerni dogodek v posh 8. okrožju, kjer stoji Hôtel Salomon de Rotschild, je minil v znamenju zanimivih toalet, tako ženskih, kot moških ter prihoda Gal Gadot, igralke in novega obraza Huaweijeve P20 Pro kampanje. Večer se je zaključil v slogu Last night a DJ saved my life, čeprav v resnici ni rešil prejšnjega večera, ampak kar tega.

Del “pariške” novinarske ekipe: Andrej, Staš, Ajda, Špela, moja malenkost in Urška.

Wonder Woman – Gal Gadot

Naslednje jutro dobim kratko SMS sporočilo s spodbudno vsebino in emotikonom: V Ljubljani imamo pa sonce, v Parizu žal ponovno dež, veter in mraz. Po zajtrku se dekleta odpravimo kar peš proti Elizejskim poljanam in Eifflovemu stolpu. Vmes smo naredile zanimiv postanek pri Louvru, kjer smo z dvema različnima telefonoma posnele isti prizor ter primerjale kakovost fotografije. Izkazalo se je, da je Huawei P20 Pro absolutni zmagovalec, saj njegov napreden sistem s pomočjo revolucionarne trojne kamere Leica s 5× hibridnim zoomom zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote, kot iPhone 7 Plus.

Fotografija je posneta s Huawei P20 Pro

Fotografija je posneta z iPhone 7 Plus

Še obvezen postanek v Angelina cafe pri Louvru, kjer smo se tokrat zadovoljile samo z makroni, saj je bila čakalna vrsta za kavarno (da, tudi tu čakaš za vstop) kar dolga in se odpravile proti Slavoloku zmage ter Eifflovemu stolpu. To znamenitost neutrudno fotografiram vsakič, kot pridem v Pariz in prisežem, da se vmes ni spremenil, vendar sem ga zdaj prvič fotografirala s trojno kamero, tako da je tokrat le drugačen.

Eifflov stolp, posnet s Huawei P20 Pro

Med vožnjo proti letališču sem razmišljala o dveh dneh, preživetih v Parizu in resnica je daleč od mita, da smo urednice razvajene dame, ki samo čakamo, da nam vse prinesejo na pladnju. Resnica je, da je bilo v teh dveh dnevih veliko čakanja, hitenja, intervjuji, vožnje iz enega konca mesta na drugega in hkrati že razmišljanja o vsebinah, ki jih moramo pripraviti po vrnitvi v pisarno.

Bye-Bye Pariz <3 Fotografija posneta s Huawei P20 Pro

In ne, naslednji dan si nisem vzela prostega dneva za lepotni spanec, saj me je že ob 8. zjutraj čakal prvi sestanek. Na Pariz pa mi bodo ostali čudoviti spomini … tudi tisti slikovni, ki so nastali s pomočjo Huawei P20 Pro.

 

Fotografije s Huawei P20 Pro je posnel Igor Rosina – Digitalna kamera


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam