fbpx

Parižanke dobile konkurenco: Bo moška italijanska moda s prestola vrgla francoski šik?

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Ko začne moška moda konkurirati kultnemu ženskemu slogu, potem veste, da so stvari postale resne.

Francozinje so bile že od nekdaj največja obsesija modnega sveta in imajo skoraj mitološki status. Z osnovnim outfitom, ki ga sestavljajo odlično krojene kavbojke, bluze in cigareta, ki visi v kotu skrbno rdeče naličenih ustnic, so postale sinonim »biti cool brez truda«.

Parižanke in ostale elegantne Francozinje niso imele resne konkurence, dokler se ni aktiviral Pitti Immagine oziroma teden moške mode v Firencah, ki ne predstavlja samo odlične moške mode, ampak tudi izjemni ulični slog, ki grozi, da bo pariškemu šiku odvzel mitski status.

Italijani, ki so pač rojeni z brezhibnim okusom, so pravi gospodarji hlač z zavihanimi hlačnicami, mokasinov na golih stopalih in trodelnih oblek. Vsaka podrobnost njihovega videza je natančno določena, tudi okvirji očal, pas, zapestnica in ročna ura.

 

Super trendovski Italijan je zvest domačim blagovnim znamkam z dolgoletno tradicijo in se navdušuje nad klasičnimi Gucci in Armani oblačili ter usnjenimi čevlji, pod katere se podpisujeta Salvatore Ferragamo in Prada.

Ti moški vedno tvegajo, kadar gre za modo, igrajo se z barvami in se po središču mest vozijo na vespah, oblečeni v rožnata oblačila, po službi pa skoraj vedno odidejo na aperitivo v bližnji bar. Svoje življenje uživajo na polno, v slogu Dolce Vita. Jim bodo sledili tudi naši moški?

Foto: Instagram, Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam