Partner si je za rojstni dan zaželel swinganja!

20. februar 2022

Partner si je za rojstni dan zaželel swinganja!

20. februar 2022

V dolgem zakonu se lahko zgodi, da kateremu od partnerjev v spalnici postane dolgčas. Pogosto si želijo to monotonost razbiti z novimi ljudmi …

S partnerjem ste v dolgoletni zvezi, v kateri se vam zdi, da vam nič ne manjka. Spolnost vam ustreza, razumeta se in se odkrito pogovarjata, nakar vam predlaga swinganje. Kaj storiti?

Nekateri se bojijo, da jim zakon lahko zaradi tega razpade, ali pa da se bo partner zaljubil v nekoga drugega. Nekaterim pa ideja spanja z drugimi ljudmi preprosto ni všeč.

Privolitev mora biti obojestranska

Ko to idejo prvič slišite od parterja, vas lahko najprej zaobjame šok in skrb, da partnerju niste dovolj. A to ne pomeni, da vas ne ljubi, le da si želi vajin odnos razširiti. Predvsem poskusite na to gledati iz svetle plati, da vam partner dovolj zaupa, da je to predlagal.

Swinganje je soglasna seksualna poligamija, znotraj monogamnega odnosa. To pomeni, da ste čustveno še vedno predani le svojemu partnerju, seksualni aspekt zveze pa je odprt. Swinganje pa običajno poteka ob prisotnosti partnerja. Če vaš partner predlaga odprtje zveze oz. swinganje, se prepričajte, da vas to res ne moti in si tega želite.

Če se odločite, da boste poskusili, je pomembno, da si postavite pravila. Pravila in odprta komunikacija so ključni za uspešen odprt odnos, saj boste le tako vedeli, kaj vašemu partnerju ustreza in kaj vam. Prav tako lahko, če kasneje ugotovite, da vam nekaj ni všeč, pravila brez sramu spremenite. Ključno je, da je obema udobno.

Kaj pričakovati?

Mnogi se bojijo, da bo zakon ravno zaradi tega razpadel, da bo kdo razvil ljubezenska čustva do drugega. A sogovornice SheKnows, ki se že nekaj let poslužujejo swinganja, pravijo, da je to njihove odnose le okrepilo.

“Niso bile vse najine izkušnje 100-odstotno odlične, a naju je naučilo odprte komunikacije. Ko govoriš s partnerjem o swinganju, je veliko lažje govoriti tudi o drugih težavah v razmerju,” je povedala Nicole, ki s partnerjem swinga že 17 let.

Foto: Pexels

Julia Allen, lastnica trgovine z igračami za odrasle, je s swinganjem začela pri 24 letih in to počne že 25 let. “Moj fant je želel preizkusiti, zdelo se nama je zabavno. Komaj sva čakala, da nadaljujeva,” je opisala svoje začetke za SheKnows. Poudarja pa, da je tudi njenemu razmerju to pomagalo: “Nikoli nisem začutila, da bi partnerja prevarala, ker so bile vse moje potrebe zadovoljene. Menim, da res okrepi vsako razmerje, ker ne gledam na seks kot nekaj, kar lahko počnem le z osebo, ki jo ljubim.”

Spolna svetovalka Jody je s svojim partnerjem začela swingati pred petimi leti in pravi, da so bili njeni začetki jalovi. “Mož se je pozabil odjaviti iz nekaterih strani na računalniku in sem vse videla. Bila sem zelo prizadeta. Če bi mi stvar normalno predstavil, bi bila veliko bolj odprta,” je razložila. A pravi, da ji je swinganje kasneje v življenju vlilo veliko samozavesti in ji omogočilo, da spozna samo sebe in tega, kar ji ustreza. “Sedaj sem izključno v razmerjih s swingerji. Veliko bolj spoštljivi so do žensk.”

Njihovi nasveti

“Če vaš zakon že tako ali tako trpi, se tega ne poslužujte kot neke rešitve. Zakon vam bo absolutno poslabšalo. Swinganje predlagam le parom, ki imajo močen odnos,” svetuje Jody.

Ključno je, da začnete počasi in se morda udeležite kakšnega druženja in se sprva z ostalimi swingerji le spoznate. “Na začetku veliko ljudi le gleda. Spoznajte sceno, spoznajte ljudi. Pomembno je, da se ne počutite prisiljene v karkoli,” pravi Julia Allen. Dodaja, da tudi sedaj, če ji nekaj ne ustreza, preprosto reče ne. “Vaše udobje je na prvem mestu in tudi ostali swingerji to vedo. Običajno so to zelo spoštljivi ljudje,” še dodaja.

Za karkoli se s partnerjem odločite, je pomembno, da se začetku pogovorite in si postavite meje, ki se jih bosta oba držala. Če menite, da to ni za vas, se v nič ne silite, saj to lahko vodi v zamere. Z veliko mero odprte komunikacije lahko svoj zakon popeljete skozi vsako preizkušnjo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic