fbpx

Partnerja manj zmoti slab seks, kot neznanje pravopisa!

Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Pozabite na lepe zobe in samozavest – večini ljudi je pri izbiri resnega partnerja bolj pomembno, ali ta obvlada slovnico…

Včasih so v šali dejali, da je tudi najslabši seks boljši od še tako dobrega dne v službi. Zdaj ugotavljamo, da obstaja nekaj, kar je še precej manj privlačno od slabega seksa in to je – slabo znanje pravopisa. Polpismenost (prave nepismenosti v razvitih državah tako rekoč ne poznamo več) in porazna slovnica sta očitno slaba popotnica, saj so ju ocenili kot nadvse odbijajoči lastnosti.

Lahko bi dejali, da do neke mere drži, da se privlačnost (in seks) dogajata predvsem v glavi, ne toliko na telesni ravni. To tudi razloži, zakaj imajo moški z ‘namazanim’ jezikom, ki govorijo kot ‘strgani dohtarji’ in po chatu ter v spletnih klepetalnicah potencialnim ‘tarčam’ pišejo bolj ganljivo od samega dr. Prešerna, toliko uspeha pri nežnem spolu.

Tudi obratno drži, moški niso imuni na veščino govorjenja in pisanja in načitana ali lepo govoreča ženska, s katero se da pomenkovati o neštetih različnih temah, jim je bolj seksi od puhloglavk. Vsaj na dolgi rok, ne za enkratni skok med rjuhe. Kot je pokazala nedavna raziskava, ki so jo izvedli na 2000 ljudeh, je 58 odstotkov anketirancev zatrdilo, da jih slab seks pri partnerju manj zmoti, kot pa njegovo ali njeno slabo poznavanje pravopisa.

“Dober seks ali dober pravopis – kaj vam je bolj pomembno pri izbiri partnerja?”

je kričal naslov spletne strani Plenty of Fish (lahko bi ga prevedli kot ‘V morju je še dovolj rib’), ta je naredila omenjeno raziskavo. Če je verjeti njihovim izsledkom, slabo pisno izražanje in nepoznavanje slovnice odbija potencialne partnerje in je razlog za negativno oceno.

Ni prvič, da je spletna stran za zmenkarije oziroma ‘online dating’ izpostavila nepismenost in slabo izražanje ter nepoznavanje slovnice kot nadvse problematično. Tudi največji ponudnik spletnih zmenkarij, Match.com, je leta 2015 naredil raziskavo, ki je ugotovila podobno, da je namreč tistim, ki iščejo resnega partnerja, pravopis oziroma poznavanje slovnice pomembnejše od na primer lepih zob ali samozavesti.

Lepo je v sodobnem času slišati, da dober selfie ni edino merilo za priljubljenost ali privlačnost. Pravilno slovnično izražanje je očitno precej bolj erotično, enako velja za načitanost in razgledanost, zato naslednjič raje vzemite leposlovje v roko, kot pa pametni telefon, s katerim boste svetu kazali svoj zunanji ‘ovitek’. Vsebina je očitno še vedno pomembnejša od tega! Pa saj vam je učiteljica slovenščine najbrž to že skušala dopovedati pred mnogimi leti?

 

Foto: Pinterest, Unsplash, Jezebel, Marriage.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam