fbpx

Pastelne princeske

Moda, Ženska moda

Eden najmočnejših trendov te sezone so pasteli. Inspiracijo lahko najdete med barvami ličil ali bombonov, modeli so ženstveni in vas popeljejo v čarobni svet princes.

Eden najmočnejših trendov te sezone so pasteli. Inspiracijo lahko najdete med barvami ličil ali bombonov, modeli so ženstveni in vas popeljejo v čarobni svet princes.  Nežne barve in sladkost modelov so navdušile vse vodilne kreatorje v svojih poletnih kolekcijah za poletje 2012. Pastelne barve pa seveda tudi za najmlajše princeske.  
Če na kratko povzamemo bistvene zakonitosti modnih trendov za prihajajočo sezono, so to dvajseta leta preteklega stoletja, potiski, pasteli in predvsem cvetlični vzorci.
 
• Pasteli:
 
Pasteli nas poleti ne bodo spremljali le na oblačilih, ampak tudi na ličilih. Dejstvo je, da pastelni odtenki ne pristajajo vsem kolorističnim tipom enako. Če vam pastelno oblačilo na zgornjem delu telesa ne da »zdravega« videza, pri obrazu raje uporabite kakšno močnejšo barvo ali kombinacijo z detajlom v črni.

6F1171A2-0C7B-11E2-A98D-E7A465B94067

 
• Potiski: 
 
Raznorazni potiski so zelo zaželeni v letošnjem poletju. Izberite tiste potiske,  katera vas najbolje predstavljajo.

861E7D18-0C7B-11E2-A5CE-E7A465B94067

 
• Cvetlični vzorci:
 
Za svež videz letošnjega poletja so poskrbeli cvetlični vzorci. Pri trendu cvetličnih vzorcev skorajda ni dodati drugega kot to, da ga brez skrbi vključite v karkoli, naj bo to na bluzi, obleki, torbici, šalu… Za  svež videz kombinirajte droben cvetlični vzorec s kakšnim drugim vzorcem (npr. s črtami, pikami ali potiskom). Vedno boste v trendu. Cvetlični vzorec je odličen za popestritev strogosti službenega kostima.

91A00B3E-0C7B-11E2-8723-E7A465B94067

 
Ponudba je ogromna in nemogoče je spregledati cvetlični potisk. Od pisanih vzorcev do retro krojev , ki so same po sebi že »statement« kos, potrebujete le še  odštekane čevlje in malo pisano torbico.  Bombažne modele oblek kombinirajte s jeans jaknami in brezrokavniki ter platnenimi supergami.  Upreti se ne boste mogli niti kratkim hlačam, ki so popolne za stiliranje z jeans srajco ali prosojno bluzo.
 
Kar se pa tiče dvajsetih, so se nekatere modne hiše (npr. Gucci, Etro in Marc Jacobs) zgledovale po ohlapni, sproščeni sihueti t.i. flapper deklet, ki so se osvobodile ozkih, tesnih steznikov in dolgih kril ter v bleščečih oblekah do kolen brez poudarjenega pasu z mnogimi poudarki iz resic in perja plesale v ritmu čarlstona. Poudariti je treba, da obleke v stilu dvajsetih najbolj pristajajo vitkim ženskam, sploh takim z majhnimi prsmi, vitkim zgornjim delom telesa (rokami) ter brez odvečnih »obročkov« na trebuhu. 
 
Tamara Zrnec

C9A1FE16-0C7B-11E2-BDBB-E7A465B94067

 

 
 

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam