fbpx

Pečatni prstan je to sezono ‘it’ modni dodatek. Ga že imate?

Moda

Pečatni prstani so nekoč tradicionalno veljali za moški nakit in dolgo niso bili aktualni. To se je v 2018 spremenilo, ženskam so moško ‘klasiko’ predstavile številne modne znamke!

Pečatni prstani so bili v zgodovini povezani z oblastjo in z moškimi. Pečatne prstane so nosile kronane glave, aristokracija, duhovščina in podobni predstavniki posvetne ali cerkvene oblasti. Kasneje so jih radi nosili tudi povsem običajni moški, ki se jim je zdelo, da jim pečatni prstan daje neke vrste posebno uglajenost.

Toda v mislih smo jih sčasoma vse bolj povezovali z zaprašenimi deli zgodovine ali s kakšnim od prizorov iz ‘mafijskih’ TV nanizank v slogu Sopranovih. Postali so zastareli, nemoderni, tako zelo… il padre simboli, da si res ne bi mogli predstavljati: moda je pečatne prstane vrnila na sceno nakita in to celo – ženskam!

Skoraj vsi izdelovalci nakita so se zadnji dve sezoni eden za drugim odločili, da pečatni prstan izdelajo v velikosti in obliki, ki je pisana na kožo in dušo žensk, trend so podprle številne modne hiše, od tistih najbolj luksuznih do high street znamk.

Nekateri od teh so se odločili obdržati prepoznavno masivno obliko tega prstana, drugi so model stanjšali in mu dodali ženstvene kristalčke ali okraske ter poldrage kamne, ki so nežnejšemu spolu še posebej pri srcu. Pečatni prstan pa se je z mezinčka, kjer je sobival v družbi tankih obročkov, hitro ‘preselil’ še na druge prste, s čimer je postal le še bolj opazen in (modno) izpostavljen.

Trend 2018 nam tako narekuje predstavljeni ‘statement’ modni nakit in glede na njegovo masivnost je beseda statement res dobra izbira. Lahko ga nosite ‘po moško’, izpostavljenega in v ‘solo’ izvedbi, bolj ženstveno pa bo videti v družbi še drugih prstanov, posebej tankih obročkov.

Wouters & Hendrix

Nialaya

Alison Lou

Chupi

Modna znamka nakita Retrouvai je denimo zgodbo svoje znamke zgradila celo prav na osnovi pečatnega prstana, za njim stoji oblikovalka nakita Kirsty Stone, medtem ko je že uveljavljena izdelovalka nakita Alison Lou, ki slovi po izraziti barvni paleti, trgu predstavila razigrane različice pečatnega prstana, v katerega so vdelani kristalčki pisanih barv.

Alexa Chung

Alexa Chung

Givenchy

 

Mango

Na Instagramu je pečatni prstan zadnje mesece postal pravi hit (oglejte si denimo profile modnih navdušenk, kot so Anine Bing, Darja Barannik in Lucy Williams), trend pa se bo zanesljivo nadaljeval tudi prihodnje leto. Svoje videnje pečatnega prstana so predstavili celo luksuzna znamka Givenchy, ikona stila in modna oblikovalka Alexa Chung ter znamki nakita Missoma in Mejuri, ki sta močno priljubljeni med fashionistami.

Mejuri

Missoma

A. P. C.

Anissa Kermiche

Seveda so svoje inačice pečatnih prstanov predstavili še high street ponudniki, tako da je izbira res velika. In medtem ko drage znamke kajpak prodajajo pečatne prstane tudi v zlatu, boste pri cenejših našle denarnici bolj prijazne modele, izdelane iz srebra ali drugih kovin, ki so pozlačene. Na zgornjih fotografijah si oglejte nekaj aktualnih modelov!

 

D. S.

Foto: Buro247.hr, Pinterest, Tumblr, modne znamke, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam