fbpx

Penelope Cruz: kako se je vživela v vlogo Donatelle Versace

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, slider, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

“Gre za občutljivo zgodbo, igram živo osebo, ki je izgubila svojega brata na grozen način in ga 20 let kasneje še vedno pogreša.”

Tik pred dokončno ekranizacijo nadaljevanke Umor Giannija Versaceja (z izvirnim naslovom ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’) je filmska igralka Penelope Cruz spregovorila o tem, kako je bilo utelesiti vlogo Donatelle Versace v že vnaprej razvpiti nadaljevanki, ki se bo začela predvajati spomladi prihodnje leto – če odštejemo pač nadvse očitno dejstvo, da je morala ves čas nositi blond lasuljo.

“Veliko sem delala s trenerjem dialogov, da sem našla pravi način, kako posnemati Donatellino izgovorjavo in njen glas. Sedaj je le-ta namreč nekoliko drugačen, kot je bil v 90. letih,” je povedala slavna igralka španskih korenin.

Cruzova je o podrobnostih snemanja nanizanke govorila s stanovsko kolegico Gwyneth Paltrow v reviji Interview.

“Donatellin naglas je kajpak italijanski, a obenem mednaroden in zelo, kako bi dejala, rock’n’roll. Nisem želela zgolj posnemati Donatelle, kaj šele jo samo karikirati. Pač pa sem želela zajeti njeno bistvo,”

je povedala temnolasa lepotica, ki se je za snemanje prelevila v blondinko.

O tem, da je vlogo prevzela od Lady Gaga (na sliki z Donatello zgoraj), ki so jo kot prvo najeli za igranje v seriji Ryana Murphyja “American Crime Story”, je Cruzova dejala, da se je spraševala, kako bo Ryan obvladal Donatellino upodobitev.

“Gre za občutljivo zgodbo, saj igram nekoga, ki je živ, ki je izgubil svojega brata na grozen način in ga dvajset let kasneje še vedno zelo pogreša,”

je povedala Penelope.

Donatella in njen pokojni brat Gianni Versace, oblikovalec visoke mode

Dodala je, da je ‘malce govorila z Donatello’ na temo družine Versace. “Potrebovala sem ta pogovor. Upam, da bo (Donatella) zadovoljna z videnim. Vem, da bodo v seriji prizori, ki jih bo zelo težko gledala, saj je v zgodbi veliko pokazanega prav na temo izgube njenega brata, Giannija, ki ga sama nadvse spoštujem. Vlogo sem odigrala z vso ljubeznijo.”

Nadaljevanka, v kateri igrata še Edgar Ramirez kot Gianni Versace in Ricky Martin kot njegov dolgoletni ljubezenski partner Antonio D’Amico, se osredinja na umor slovitega modnega oblikovalca v letu 1997 v Miamiju.

“To je bil grozljiv čas izgube, v katerem je morala Giannijeva sestra Donatella kljub hudemu pritisku nadaljevati delo kralja visoke mode in narediti vse, da bi družinsko podjetje obstalo, tudi njemu v čast in spomin,”

je zares lepo ubesedila Penelope. In dodala, da ne ve, če je to kdaj Donatella sama izrekla, ampak to, da je nadaljevala njegovo delo, je bilo tako, kot da bi ga na nek način ohranila med živimi in med nami.

Kot vemo in smo tudi na našem portalu že pisali, je bila nedavno predstavljena kolekcija Versace na milanskem tednu mode pravo posvetilo pokojnemu Gianniju, zato pričakovanja glede nove nanizanke “The Assasination of Gianni Versace: American Crime Story” ne bi mogla biti višja.

 

Foto: Vogue, Harper’s Bazaar, JustJared, BBC News, YouTube, US Weekly


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam