fbpx

Pirellijev koledar 2018: Alica v čudežni deželi

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran

Koledarji, poznani po stereotipsko lepih ženskah, tokrat v čisto drugi obliki.

V zadnjem času je podjetje Pirelli spremenilo veliko stereotipov, ki so spremljali te znamenite koledarje. Prvič v 25. letih je fotografije leta 2016 posnela ženska, Annie Leibovitz, ki je spremenila tudi sam izbor do takrat izključno privlačnih žensk, ki so krasile koledar.

Namesto njih so bile izbrane ženske, ki so v življenju ustvarile velike dosežke na različnih področjih, kot so šport, komedija in umetnost. Koledar za leto 2017 je predstavljal hollywoodske igralke brez ličil in retuširanja.

Tradicija po odpravi stereotipov se nadaljuje tudi letos, saj je za leto 2018 Pirelli najel izključno temnopolte modele, s čimer želi proslaviti družbeno vključevanje.

Koledar je kreativno zasnoval Edward Enninful, novi urednik angleške revije Vogue, fotografije pa je posnel priznani fotograf Tim Walker.

Tim Walker in Edward Enninful

Tema Pirellijevega koledarja 2018 je Alica v čudežni deželi, nastale fotografije pa so opisali kot nadrealističen svet sanj. Pirelli je oblikovalcem za ta projekt dal popolno svobodo. Tim Walker je za to priložnost želel povedati čisto drugačno zgodbo o Alici.

Do tega trenutka je bila Alica, tako kot preostali liki, bele polti.

»Alica še nikoli ni bila temnopolta, zato sem ta namišljeni lik želel predstaviti nekoliko drugače kot pogled na lepoto,«

je pojasnil Tim.

Ekipa je resnično impresivna, saj so pri projektu sodelovali Adwoa Aboah, Slick Woods, Lupita Nyong’o, albino model in odvetnik Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Sasha Lane, Lil Yachty in mnogi drugi. Vidno vlogo pa so »odigrali« Naomi Campbell, Sean »Diddy« Combs, Duckie Thot, kot prva temnopolta Alica in Ru Paul kot srčna kraljica.

Sean »Diddy« Combs in Naomi Campbell

Novi koledar je unikatno umetniško delo, ki razbija veliko stereotipov na več načinov, saj fotografije pripovedujejo staro zgodbo na čisto drugačen način. V svet pa pošilja sporočilo, da lepote ni treba posploševati in opredeljevati glede na spol ali barvo kože.

V galeriji si oglejte nekaj fotografij, ki so nastale med snemanjem:

Foto: Pirelli


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam