Pisani in vabljivi narezki so pravi hit vsake zabave, pa naj gre za številčnejše druženje s slavnostno večerjo, manjšo zabavo v krogu najbližjih, ali pa zgolj filmski večer.
Če potrebujete idejo, kako jih narediti še bolj mikavne, navdih poiščite kar v adventnih venčkih. Z lepo urejenim krogom in nekaj poigravanja z barvami boste prepričali vsakega gosta, jedilni venček pa bo že samo z izgledom pravi okras za praznično mizo.
Kako jih pripraviti?
Narezek v obliki venčka je sicer že nekaj časa priljubljen del praznične, predvsem božične kulinarike, navodila, kako ga pripraviti, pa so preprosta:
- Najprej iz rožmarinovih vejic naredite obliko venčka. Krog naj bo seveda poljubno velik.
- Na vejice ali obnje položite izbrane dobrote: sir, salamo, olive, krekerje, oreščke, grozdje, … Pri tem ste lahko malce ustvarjalni in salamo zvijete v obliki cvetja.
- Lahko se poigrate in dodate še kaj sladkega: piškote, medenjake, suho sadje, čokolado, …
- Venček lahko dodatno popestrite z malo več zelenja, vejico timijana, lovorovih listov, žajblja ali bazilike, tudi s storži.
Če vam zmanjka navdiha, ga lahko še vedno poiščete na Instagramu, pod značko #charcuteriewreath (narezek, venček). Morda vas namesto venčka premami narezek v obliki božičnega drevesca …
Kakršnegakoli boste izbrali, boste zagotovo navdušili svoje najbližje.