fbpx

Pismo urednice: Naj vam zaupam skrivnost …

Izbor urednice, Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Ali veste, kateri obraz na svetu je najlepši?

Preteklo stoletje je ženskam prineslo toliko sprememb, da si težko predstavljamo, kakšno je bilo življenje pred tem. Danes so ženske uspešne podjetnice, znanstvenice, vrhunske športnice, umetnice in celo voditeljice držav. Tudi lepotni ideali so danes čisto drugačni, čeprav nič manj strogi. Od sodobne ženske, ki je razpeta med kariero in družino, se pričakuje, da bo skrbela tudi za svoj videz.

Urejenost, lepa in negovana koža so eni izmed prvih znakov novodobnega temelja lepote. Ker pa je popolni zadetek na genetski loteriji bolj izjema, kot pravilo, moramo stvari vzeti v svoje roke, saj čudeži ne obstajajo. Ali pač?

Že pred časom sem zasledila moč čebeljega strupa, ki so ga v lepotne namene uporabljali že v starem Egiptu, antični Grčiji in na Kitajskem, danes pa je priljubljen lepotni ritual številnih znanih osebnosti, tudi dam na angleškem dvoru. Čebelji strup spodbuja nastanek kolagena, povečuje prekrvavljenost kože in mikrocirkulacijo, zaradi česar koža ponovno postane čvrsta, napeta in naravno mladostna. Ne pozabimo pa na zmanjšanje gub in njihovo prezgodnje nastajanje.

Nekateri učinku čebeljega strupa pravijo tudi naravni botoks. Prelepo, da bi bilo res? Sama v čudeže ne verjamem, mogoče pa bi lahko verjela v čudežno moč narave.

Pravzaprav se je vse skupaj začelo pred kratkim, na predstavitvi nove Medexove kozmetike za nego zrele kože, Beesecret, izdelane iz kar 96 % naravnih sestavin in je plod večletnega domačega razvoja in znanja.

Linija Beesecret ima trenutno dva člana, serum in kremo, ki se med seboj razlikujeta po vsebnosti čebeljega strupa. Krema ga ima 0,01 %, serum pa 0,1 %. Poleg čebeljega strupa izdelka vsebujeta še mandljevo olje, med, vitamin E, ceramide, čebelji vosek, karitejevo maslo in hialuronsko kislino.

Sama sem preskusila že kar nekaj anti – age izdelkov, ki so obljubljali čudeže, zato sem se spraševala, ali bo in predvsem, zakaj bi bilo tokrat drugače.

V uporabo sem prejela oba izdelka in po predhodnem nasvetu sem si prvi večer nanesla serum ter povrhu še kremo. Priznam, da me je na začetku presenetil in malce zmotil vonj, saj je bil moj nos navajen rahlo parfumiranih krem, Beesecret pa je dišal po … naravnem. Natančneje, po karitejevem maslu.

Sam izdelek se nanaša s pomočjo dozirne pumpice, pri kateri pa je potrebno paziti, saj je vsebina enega “pritiska” preveč za obraz in vrat, zato si višek nanesem še na roke (to je postala moja nova lepotna rutina, saj na nego rok velikokrat pozabljam).

Koža je bila takoj po nanosu videti sveža (kljub temu, da je bil že večer), mehka in svetleča. Seznanili so me, da je ob začetku uporabe možna tudi reakcija, v podobi mozoljčkov, ki pa naj bi bili znak, da se koža čisti. Na mojo srečo (in očitno čisto kožo) sama teh težav nisem imela, sem se pa zjutraj zbudila z zelo sijočim obrazom, kar mi je dalo vedeti, da ne smem uporabljati obeh izdelkov hkrati, zato uporabljam serum zvečer, čez dan pa mi zadostuje krema.

Seveda je od vsake kože odvisno, kaj in kako Beesecret uporablja, pomembno je le, da svojo kožo poslušate in tako ugotovite, kaj potrebuje.

Po dobrem tednu dni sem nad izdelkoma navdušena in tudi vonj po naravnem me ne moti več. Koža je vedno videti spočita (da, tudi po napornem dnevu), sijoča, sveža in navlažena, sama struktura kože pa se je zaradi vsebnosti ceramidov, vidno izboljšala. Za zmanjšanje gub pa bom izdelkom pustila še nekaj časa 🙂

Krema ali serum sta tudi odlična podlaga za make – up (sama sem preiskusila ločeno oba izdelka), le za moj tip kože moram ob uporabi Beesecreta uporabljati mat tekočo podlago (v mojem primeru Chanel Perfection Lumiere Velvet), saj se v nasprotnem primeru obraz preveč sveti.

Edina pomanjkljivost, ki sem jo odkrila je ta, da izdelka nimata SPF zaščite, kar zna biti težava v prihajajočih tednih in mesecih, ko ima sonce največjo moč, zato bodite pozorni, da uporabljate puder oziroma tekočo podlago, z zadostnim zaščitnim faktorjem.

Za konec …

Priznam, da sem bila na začetku uporabe skeptična in nisem verjela, da imam v rokah tako odlična izdelka, kot so nam pojasnjevali na predstavitvi. Danes pa sta si izborila prvo linijo na kopalniški polici, kjer so se morali ostali izdelki umakniti v ozadje. Mogoče pa bi resnično morala začeti verjeti v čudeže, čudeže, ki nam jih daje narava.

Za konec pa še ena želja: Draga Medexova dekleta, prosim, čimprej razmislite o kremi za predel okoli oči, kakšni maski za obraz, pilingu in kremi za telo 🙂 Prepričana sem, da bodo prav tako učinkoviti kot sta prva člana linije Beesecret.

Pred davnimi leti je uspešna poslovna dama dejala:

“Ali veste, kateri obraz na svetu je najlepši? Vaš!”

Zato skrbimo za svojo lepoto in jo ohranjamo lepo tudi v zrelih letih, saj je zdaj dosegljiva prav vsem nam.

Izdelka Beesecret sta na voljo na www.beesecret.si, v Medexovi trgovini v Ljubljani, veleblagovnici Nama v Ljubljani, izbranih trgovinah Kompas Shop, prodajalni Travel Value and Duty Free na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani in trgovini Grajski čebelnjak na Blejskem gradu.

 

Foto: Žiga Intihar

Fotografije  so posnete v Antiq Palace Hotel & Spa, na Gosposki 10, Ljubljana


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam