fbpx

Pitje tekočine je nujno za navlaženo in lepo kožo!

Fit, Izbor urednice, Lepota, Lifestyle, Novice, PR novica, Prva stran

Zakaj bi to moralo postati naša vsakdanja rutinska navada?

Zavedamo se, da je tekočina dobra za vitalno počutje in zdravje, da bi jo morali redno piti, a le malo nas to zares upošteva. Zakaj bi to morala postati naša vsakdanja rutinska navada in zakaj v toplih dneh ne bi smeli nikamor brez tekočine?

Človeški organizem vsebuje med 60 in 70 odstotki vode. Vsakodnevno izločimo okoli 2,5 litra vode, še več pa ob športnih aktivnostih in stresnih dogodkih. Telesu moramo to vračati s tekočino in s hrano, ki je bogata z vodo.

Pijte dovolj tekočine

Kar petnajst odstotkov naše kože je sestavljeno iz vode. S pitjem tekočine svoji koži najbolj učinkovito pomagamo, da se očisti nečistoč in odvečne maščobe. Brez nje naša koža tudi hitro postane izsušena in starikava. Priporočljivo je, da popijemo vsaj dva litra pijače na dan, že v enem tednu vlaženja ‘od znotraj’ pa bo naša koža postala bolj čista in sijoča. Pitje okrepi tudi imunski sistem in posledično pomladi telo ter kožo, ki je največji telesni organ.

Kot smo že prej omenili, se redno pitje pijač se pokaže tako, da koža dobi povsem drugačen, bolj zdrav sijaj in ten, izboljša se celo njena struktura. Spremembe ne bodo vidne čez noč, a že teden dni rednega pitja se bodo pozitivno odrazile na koži.

Tekočina naj bo vaša vsakodnevna sopotnica

Tudi, če nimate občutka, da ste žejni, se torej naučite redno piti tekočino. Osem do deset velikih kozarcev na dan bo ravno prav! Zlato pravilo pitja tekočine pri odraslih je 1,5 litra, ostalih 8 decilitrov pa lahko dobimo s tekočimi juhami, zelenjavo in sadjem.

Nasvet uredništva

Kakovostno in čisto vodo si lahko natočimo kar iz pipe, saj je naša država ena izmed najbogatejših vodnih virov, lahko pa posežemo tudi po ustekleničeni. V uredništvu pa se navdušujemo nad izdelki Zala, ki so ustekleničeni v priročni PET plastenki, zato nas lahko spremljajo kjerkoli in kadarkoli.

Pred leti smo se navduševali nad Za Harmony, Za Life in Za Šport, ki so bile prvi dodatek prvotni izvirski vodi Zala. Zdaj pa se je Zalina družina zelo povečala, saj se lahko odločate med tremi različnimi linjami, Zala izvirska voda,  Zala z okusi in Zala z okusi brez sladkorja.

V mesecu maju so uporabnike razveselili z novo  nizkoenergijsko pijačo Zala z okusom – Zala malina, ki je tako četrti okus v tej liniji. Pijača je na osnovi izvirske vode Zala, ki je brez dodanih konzervansov in polnjena na aseptični liniji.

Zala z okusi brez sladkorja ustvarja novo kategorijo osvežilnih pijač, s čimer se trudijo še bolj približati potrošnikom, kar dokazuje tudi nagrada inštitura za nutricistiko, ki je pijači dodelil pečat za najbolj inovativno živilo v katergoriji pijač za leto 2015. Liniji dveh obstoječih okusov maline in grenivke sta se v maju pridružila nova izdelka linije Zala brez sladkorja in sicer okusa bela breskev in jabolko.

Pijača Zala je odličen sopotnik vsem ljudem, ki imajo sodobni urbani ritem, kjer se jutro zelo hitro prevesi v popoldan in naprej v večer, zato smo prepričani, da bo vsaka steklenička našla svoja žejna usta in pustila lepe spomine vseh urbanih avantur.

 

Foto: Promo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam