Po lanski klofuti so na Oskarjih sestavili krizno ekipo

24. februar 2023

Po lanski klofuti so na Oskarjih sestavili krizno ekipo

24. februar 2023

Letošnja podelitev zlatih kipcev je tik pred vrati, a po lanskem škandalu je morala Akademija sestaviti posebno krizno ekipo.

Oskarje 2022 si bomo za vedno zapomnili kot podelitev, ko je Will Smith prikorakal na oder in voditelju Chrisu Rocku primazal klofuto. To je storil zaradi Chrisove šale na račun njegove žene Jade Pinkett Smith, takoj po incidentu pa nihče ni vedel, ali je bila klofuta zaigrana ali ne.

Izkazalo se je, da je sta bili jeza in klofuta Smitha pristni, zato je Akademija kasneje sporočila, da igralcu za 10 let prepove udeležbo na podelitvah oskarjev in vseh drugih dogodkih Akademije.

Za letos pa so v primeru novega incidenta sestavili krizno ekipo, ki je izvedla veliko scenarijev v upanju, da bodo pripravljeni na vse, poroča CNN. Izvršni direktor Akademije Bill Kramer je ob tem dejal, da upajo, da se “kaj ne zgodi in da nam nikoli ne bo treba uporabiti teh načrtov.”

Smith je po incidentu ostal na slovesnosti, nato pa prejel še oskarja. (Foto: Profimedia)

Poleg krizne ekipe računajo tudi na voditelja

Iz Akademije so ob tem še sporočili, da lanska reakcija na klofuto ni bila dovolj hitra, ter priznali, da je bil odziv njihove organizacije neustrezen. Smith se je po tem namreč mirno usedel nazaj na svoje mesto, spremljal preostanek podelitve in celo prejel oskarja za najboljšega igralca za vlogo v filmu Kralj Richard.

Glede odzivnosti letos računajo še na voditelja podelitve Jimmyja Kimmla, za katerega je Kramer dejal, da je poleg krizne ekipe tudi on njihov adut: “Zelo pomembno je imeti voditelja, ki ve, kako ravnati s televizijo in občinstvom v živo.”

Letošnja 95. podelitev oskarjev se bo odvijala 12. marca.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic