fbpx

Podelitev priznanj Mlad Ustvarjalen Chevrolet 2013

Dogodki

S podelitvijo priznanj mladim ustvarjalcem, se je zaključil sedmi evropski kreativni natečaj Mlad Ustvarjalen Chevrolet.

Podelitev priznanj slovenskim zmagovalcem evropskega natečaja Mlad Ustvarjalen Chevrolet 2013.

chevrolet-2S podelitvijo priznanj mladim ustvarjalcem, se je zaključil sedmi evropski kreativni natečaj Mlad Ustvarjalen Chevrolet. Študenti uporabnih umetnosti so navdih in inspiracijo črpali v osnovah nogometa, saj je mednarodno avtomobilsko podjetje Chevrolet pred časom najavilo globalno sponzorsko sodelovanje s kluboma Lige prvakov, Manchester United in Liverpool.

Modne oblikovalke Nataša Hrupič, Jelena Proković in Tanja Devetak, igralki Ula Furlan in Katarina Čas, modna fotografinja Mimi Antolovič, arhitektka in modna blogerka Nina Štajner ter Aleš Čakš urednik revije Trendi časnika Finance, so imeli težko delo pri odločitvi o letošnjih zmagovalcih natečaja v kategorija moda, vizualne umetnosti in video.

V kategoriji moda je bilo prijavljenih osem kreacij, med katerimi je žirija izbrala tri zmagovalna dela. Vsa tri mesta so zasedle študentke Naravoslovnotehniške faktultete. Po mnenju strokovne žirije sta najbolje izdelali športno, a hkrati elegantno kreacijo, ki izraža energijo strastnega nogometnega navijača Anđela Lukanović in Barbara Vrbančič. Drugo mesto sta zasedli Neža Pavrič in Sara Lovrić Anušić, tretjeuvrščeni pa sta lanskoletni zmagovalki natečaja Sofija Urumović in Nastja Bric.

Obiskovalci dogodka so si lahko ogledali razstavo del v kategoriji vizualne umetnosti. Študenti so izdelali nalepke za karoserijo navijaškega avtomobila Chevrolet Aveo Special edition. Najboljšo poslikavo avtomobila za razgrete nogometne navijače je ustvarila Rebeka Lovrić Anušić (Naravoslovnotehniška fakulteta), drugo mesto je pripradlo Blažu Jaklju (Visoka šola za dizajn). Tretje mesto pa je zasedel prav tako študent Visoke šole za dizajn Diano Kitanovski.

V kategoriji video so prvič sodelovali študenti Inštituta in akademije za multimedije, kjer sta Tomaž Prijanovič in Urban Bradeško ustvarila zmagovalno delo z video posnetkom, ki nad nogometom navduši tudi tistega, ki do sedaj tega športa ni spremljal. Priznanje za drugo mesto sta prejela Rok Pliško in Maruša Schaborla, tretje mesto pa je pripadlo tandemu Maksimilijana Verderberja in Gašperja Volkarja.

Prva tri mesta vsake izmed kategorij so denarno nagrajena s 1200 evri, 800 evri in 500 evri. Nacionalni zmagovalci pa se bodo pomeril z evropsko konkurenco v začetku julija. Slovenkim študentom želimo veliko uspehov na mednarodnem natečaju.

O natečaju »Young Creative Chevrolet« (Mlad Ustvarjalen Chevrolet)

Evropski natečaj za študente uporabne umetnosti »Mlad Ustvarjale, Chevrolet« od leta 2007 organizira družba Chevrolet Europe na različnih področjih umetnosti. V letu 2013 na področju mode, fotografije, videa in vizualne umetnosti. S tem projektom želi Chevrolet Europe spodbujati ustvarjalnost, podpirati mlade umetnike na začetku njihove poti in okrepiti glavne vrednote znamke Chevrolet. V vsaki sodelujoči državi žirija (strokovnjaki na svojem področju) v posamezni kategoriji izbere tri zmagovalna dela. Vsi prvonagrajeni študenti na nacionalni ravni kasneje sodelujejo na evropskem natečaju. Na evropski ravni mednarodna žirija izbere najboljše tri projekte v vsaki kategoriji.

Poleg denarne nagrade dobijo evropski zmagovalci tudi možnost delovnih izkušenj s strokovnjaki na svojem področju.

Za več informacij o natečaju YCC obiščite spletno stran:
www.youngcreativechevrolet.eu ali www.facebook.com/youngcreativechevrolet

chevrolet-3 chevrolet-1


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam