Poletna Pavlova je idealna sladica za vroče dni

26. maj 2022
Poletna Pavlova je idealna sladica za vroče dni

Poletna Pavlova je idealna sladica za vroče dni

26. maj 2022
Foto: Profimedia

Izgleda čudovito in okus je božanski, nič ni boljšega od osvežilne pavlove torte. 

Če pripravljate manjšo zabavo, pa lahko namesto večje torte pripravite manjše tortice.

Sestavine: 

  • Beljaki štirih velikih jajc,
  • ščepec soli,
  • 225 gramov sladkorja,
  • 2 čajni žlički koruzne moke,
  • 1 čajna žlička belega vinskega kisa,
  • 4 kapljice vanilijeve arome.
Pavlova, torta, cake, recept
Foto: Profimedia

Za polnilo:

  • 300 gramov poljubnega sadja (jagode, borovnice, brusnice, maline …),
  • 300 ml smetane,
  • lupina ene pomaranče,
  • 1 strok vanilije,
  • 30 gramov sladkorja v prahu,
  • drugo sezonsko sadje za dekoracijo (po želji).
recepti
Foto: Profimedia

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija. 
  2. Pekač obložite s peki papirjem in nanj narišite krog v velikosti krožnika, na katerem boste torto servirali. Beljak in sol stepite v sneg, dokler se masa ne zgosti, in počasi dodajajte sladkor. Pri tem neprestano mešajte, da tekstura ostaja trdna in svetleča. 
  3. V zmes vmešajte koruzno moko, kis in vanilijo ter zmes nežno pregnetite. 
  4. Zmes nato položite na pekač in jo oblikujte v krog. Na sredini kroga z žlico naredite vdolbino. Pekač postavite v pečico in temperaturo zmanjšajte na 120 stopinj Celzija.
  5. Testo pecite uro in pol do dve uri, tako da postane bledo rjavo, toda še vedno mehko na sredini. Ko je testo pečeno, ugasnite pečico ter testo pustite v pečici toliko časa, da se popolnoma ohladi. 
  6. Medtem ko se testo hladi, naredite polnilo – smetano zmešajte z vanilijo, sladkorjem v prahu ter pomarančno lupino, dokler se masa ne zgosti. Narežite sadje. 
  7. Nato odstranite peki papir ter torto preložite na krožnik ali podstavek. Nanjo nanesite kremno maso ter okrasite s sadjem, po želji tudi z metinimi lističi.
Pavlova, torta,sladice, recept
Foto: Profimedia

Pa dober tek!

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic