Prižiganje pečice v poletnih dneh je zadnja stvar, ki si jo želimo, zato je hladna sadna torta popolna rešitev. Vključuje zelo malo priprav, dokončate pa jo lahko v samo 10 minutah.
Sestavine:
- 500 g petit keksov,
- 150 ml mleka.
Za kremo:
- 600 ml sladke smetane,
- 1 kg sira mascarpone,
- 150 g sladkorja.
Sadje:
- 5 banan,
- 5 kivijev,
- 400 g malin.
Za dekoracijo:
- 200 ml sladke smetane,
- 100 g bele čokolade.
Priprava:
Sladko smetano stepemo tako, da dobimo čvrsto kremo. Dodamo sir mascarpone in sladkor ter premešamo z mešalnikom, da se sestavine dobro povežejo. Kremo nato razdelimo na 6 delov in narežemo sadje.
Kekse namočimo v mleko in položimo na dno pekača, premažemo jih z enim delom kreme in preko razporedimo banane. Ponovno premažemo s kremo, dodamo kekse, spet kremo in čez razporedimo kivi. Spet premažemo s kremo, položimo kekse, ponovno kremo, preko razporedimo maline in jih prekrijemo še z zadnjim delom kreme.
Stepemo sladko smetano in ji dodamo stopljeno belo čokolado. Dobljeno mešanico prelijemo čez torto.
Seveda lahko uporabite katerokoli drugo sadje, na primer jagode, borovnice … Priporočeno je le, da je vsaj eno sadje sladko, najboljše banana. Zaradi lažjega zlaganja keksov pa vam svetujemo tudi, da uporabite pravokotni pekač.
Torto postavite v hladilnik, saj bo hladnejša različica še bolj okusna in osvežujoča.