Pomagajte pri osveščanju o raku dojk na najlepši možni način - z rožnato čajanko

07. oktober 2022

Pomagajte pri osveščanju o raku dojk na najlepši možni način - z rožnato čajanko

07. oktober 2022

Rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, čutijo tudi v hotelu Esplanade Zagreb, kjer so pripravili pravo rožnato doživetje.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar vabi, da oblečete rožnato obleko, se prepustite najslajšim rožnatim trenutkom in s tem spodbudite tudi druge, da poskrbijo za redno samopregledovanje in obiske zdravnika.

Rožnati oktober je namreč že vrsto let tudi mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1.300 žensk in več kot deset moških, nekaj manj kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. Rak dojk je dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem ozaveščanje, zgodnje odkrivanje in takojšnje učinkovito zdravljenje.

Veliko znamk in podjetij se pridružuje osveščanju, med njimi tudi priljubljeni in priznani zagrebški hotel Esplanade, ki na globalno pobudo Pink Ribbon Month že drugo leto zapored v sodelovanju z neprofitnim društvom P.I.N.K. life oblikuje posebno humanitarno zgodbo.

Foto: Esplanade Zagreb Hotel Archive

Razvajanje s popoldanskim rožnatim čajem in rožnatimi prigrizki

Letos so v luči rožnatega oktobra pripravili posebno popoldansko čajanko. Chefinja Ana Grgić Tomić je v sodelovanju z nagrajeno slaščičarsko mojstrico Mirjano Špoljar oblikovala posebne rožnate prigrizke in sladice, postrežene na stopničasti stojnici, piko na i pa sta dali s posebnim rožnatim čajem.

Foto: Esplanade Zagreb Hotel Archive

V rožnati izdaji vas bodo pričakali prigrizki kot so losos, mariniran v soku rdeče pese, kroketi iz kulenovih salam in zelišč, hrustljave košarice, polnjene s skutino peno, sledili pa bodo sladki prigrizki v obliki rožnatih makronov s posušenimi cvetovi vrtnic, rubinasta torta, kocke z malinami, lizike z jagodami in zlatim prahom, hibiskusovi kolački ter panna cotta iz šipka in bele čokolade.

Vrhunski koktajl mojster Vjenceslav Madić je za to priložnost ustvaril serijo rožnatih koktajlov, ki odlično zaokrožijo zgodbo in celotno izkušnjo.

Z rožnato čajanko lahko osvojite brezplačen vikend v hotelu

Ob šik popoldanskem čaju izberite rožnato pijačo in posnemite selfie, fotografijo objavite na družbenih omrežjih in dodajte oznake #PinkAfternoonTea, #PinkLife, #PinkOctober in s tem delite razpoloženje in uporabite svoj vpliv za pomoč pri osveščanju o raku dojk. Pri tem lahko osvojite čudovit vikend v dvoje v hotelu Esplanade!

Foto: Esplanade Zagreb Hotel Archive

Hotel bo 10 odstotkov od vsake čajanke namenil društvu P.I.N.K. life, kot znak podpore tej globalni pobudi rožnatega meseca pa bo fasada hotela Esplanade ta konec tedna osvetljena z roza barvo.

Foto: Esplanade Zagreb Hotel Archive

Omejena rožnata izdaja popoldanskega čaja za dve osebi stane približno 42 evrov in traja od 7. do 31. oktobra 2022.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic