fbpx

Poniževal jo je in govoril, da ni dovolj dobra: zaradi njega je danes najbolj priljubljena pevka na svetu!

Znani

Bolečino je spremenila v uspeh!

Adele Laurie Adkins je bila rojena 5. maja 1988 v Tottenheimu, v Londonu. Njena mama Penny Adkins je Angležinja, oča pa je iz Walesa. Mark je zapustil svojo družino, ko je bila Adele stara le 2 leti, zaradi česar jo je vzgajala izključno mama.

Adele je začela peti, ko je imela le 4 leta in ko je odraščala, se je vedno več časa ukvarjala z glasbo.

Maturirala je leta 2006 na Britanski šoli za umetnost in tehnologijo v Croydonu. Šolo je obiskovala skupaj z Jesse J in Leono Lewis, ki sta danes prav tako slavni pevki. Danes Adele na šolo gleda kot kraj, kjer je pokazala svoj talent.

Štiri mesece po diplomi so bile njene tri pesmi objavljene na platformi MySpace, zaradi česar jo je direktor XL Recordingsa Richard Russell povabil na sestanek, kjer je tudi podpisala pogodbo za to založbo.

Junija 2007 se je prvič pojavila na televizijski oddaji Later … With  Jools Holland, kjer je zapela pesem Daydreamer. Nekaj mesecev kasneje je izdala svojo prvo pesem Hometown Glory.

Adele svetovno priljubljenost doživela z albumom 19, ki je dosegel vrh britanskih glasbenih lestvic. Temu albumu je sledil še eden, prav tako s preprostim naslovom 21.

Pravi, da se za uspeh lahko zahvali ljubezenskemu brodolomu, saj je navdih za pesmi našla pri svojem nekdanjem fantu. Njena besedila so polna žalosti in jeze. Nekoč je dejala, da so najbolj žalostni dogodki prinesli največjo ustvarjalnost.

Leta 2009 je Adele spoznala Alexa, s katerim se je spustila v razmerje. Ker je njeno življenje skrito javnosti, podrobnosti zveze še danes niso znane, bližnji prijatelji pa so že takrat dejali, da ta zveza ni bila »zdrava«, saj se je Alex do nje obnašal zelo grdo in da ji ljubezni ni vračal.

Alex se je odločil, da konča razmerje in da bi Adele še bolj prizadel, se je že po enem mesecu zaročil z drugim dekletom.

To ji je popolnoma zlomilo srce, toda zahvaljujoč temu, je nastala pesem Someone Like You, ki je postala velika uspešnica.

»Med pisanjem pesmi sem bila popolnoma zlomljena, popila sem dve steklenici vina na dan in nenehno jokala,«

je bila odkrita Adele.

»Bil je moja sorodna duša. Imela sva vse, dokončala sva stavke drug drugemu, samo gledal me je v oči in vedel je, kako se počutim. Ljubila sva iste stvari in iste stvari sva sovražila. Ko sem bila šibka, je bil močan in obratno, skoraj kot dvojčka. Mislim, da se le redko najdeta tako sorodni duši,«

je takrat dejala.

Adele je priznala, da bi se vrnila k njemu, čeprav jo je poniževal in dejal, da ni dovolj nadarjena za uspeh.

Po izdaji albuma, za katerega je navdih dobila v ljubezenskem brodolomu, se je pojavil njen nekdanji fant ter zahteval odstotek od prodaje, saj je menil, da brez njega teh pesmi ne bi bilo. Drama se je končala na sodišču z zmago Adele.

Poleg ljubezenske krize je Adele trpela tudi zaradi prekomerne teže, saj so jo ves čas zaradi tega kritizirali mediji.

»Nisem obsedena s svojim videzom, nočem biti vitka. Mislim, da je poanta biti srečen sam s sabo, ne glede, kako zgledaš,«

je povedala pevka.

Slabe stvari pa so kar prihajale, saj je imela leta 2011 težave z glasilkami, zaradi česar je morala odpovedati vse koncerte. Po sedmih tednih si je opomogla in nadaljevala s kariero.

Leta 2012 je osvojila 6 nagrad Grammy in od takrat je vse v njenem življenju šlo samo navzgor.

Zvezo s poslovnežem Simonom Koneckijem je začela 2011, naslednje leto pa sta sporočila, da pričakujeta otroka. Angelo se je rodil oktobra 2012.

Čeprav je sin najlepše, kar se ji je zgodilo v življenju, se je po rojstvu soočala z depresijo. V intervjuju za Vanity Fair je dejala:

»Takrat sem se počutila resnično slabo, počutila sem se, kot da bi sprejela najslabšo odločitev v svojem življenju. Čutila sem ljubezen do svojega otroka, vendar me je strah pred starševstvom čisto ohromil,«

je priznala.

2016 sta se s Simonom skrivaj poročila, vendar tudi ta pravljica ni trajala dolgo. Že leta 2019 sta vložila zahtevo za ločitev, podrobnosti pa še danes javnosti niso znane.

Adele se je umaknila iz javnega življenja, oboževalci pa so bili zaskrbljeni, da se bo karieri za vedno odpovedala. Vendar se je Adele vrnila, skoraj neprepoznavna, saj je shujšala za skoraj 40 kilogramov.

»Shujšala sem, ne da bi bila videti boljše, ampak da bi bila zdrava za sina,«

je pojasnila.

Foto: Getty, Profimedia, Reuters


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam