POP TV, to, kar počnete, ni kul

19. julij 2022

POP TV, to, kar počnete, ni kul

19. julij 2022

Nacionalka je pri tem veliko boljša.

Pri vseh mogočih platformah za gledanje filmov in TV-serij, je že prava redkost, da nam domača komercialna televizija ponudi nekaj, kar si z zanimanjem in veseljem ogledamo. Kljub oglasom.

Nazadnje sem to doživela pretekli petek, ko je bil na POP TV na sporedu film Narejeno v Italiji. Gre za romantično komedijo z Liamom Neesonom in Micheálom Richardsonom v glavni vlogi, zgodba pa se osredotoča na njun zapleten odnos očeta in sina po izgubi žene/matere.

Film dobi čisto drugačen pomen, ko gledalec izve, da sta Liam in Micheál tudi v resnici oče in sin, ki sta leta 2009 utrpela podobno izgubo. Natasha Richardson, Liamova žena in Micheálova mama, prav tako cenjena igralka, je umrla po na videz nedolžnem padcu med smučanjem v Kanadi. Stara je bila komaj 45 let.

Natasha Richardson in Liam Neeson (Foto: Profimedia)

Oboževalci superjunakov bi bili povsem besni

Najprej – bravo POP TV, da ste nam po dolgem času ponudili film, ki ni bil že neštetokrat predvajan na vaši televiziji in je razmeroma nov (letnik 2020). A ves čar uničite z eno samo potezo na koncu filma.

Glavna junaka čustveno zaokrožita celotno zgodbo, gledalec se povsem vživi v njuno doživljanje, in ko vsi vemo, da se bliža konec in potrebujemo le še nekaj minut, da se vsebina dobro usede v naši glavi: BUM, TRESK!

POP TV vse poruši z grobo prekinitvijo filma in povsem odreže zaključno špico, ki ob številnih filmih pride še kako prav. Zaključna špica, čeprav se mnogim (očitno tudi POP TV-ju) zdi povsem odvečna, pri nekaterih gledalcih prinese nekaj trenutkov za razmislek o videnem.

Mnogi filmi v odjavno špico skrijejo celo zaključne kadre (zadnje čase to počnejo znanstvenofantastični filmi s superjunaki), ki zaokrožijo celotno zgodbo, ali pa dajo celo namige za morebitno nadaljevanje. Ampak na POP TV tega ne boste videli. In to ni kul.

Liam in Micheál sta tudi v filmu Narejeno v Italiji oče in sin. (Foto: Profimedia)

Na koncu se bo izkazalo, da reklame niso največji problem

Povsem druga zgodba je na nacionalki, pa tudi na drugih komercialnih programih naših TV-ponudnikov. Tam gledalcu pustijo celotno izkušnjo uživanja v filmu, vključno z odjavno špico. Ja, velikokrat se vleče in gledalec hitro prestavi na drug program, ampak že ta možnost, da lahko gledalec sam izbira, je seveda velik plus.

Očitno sem imela pocukran vikend, saj sem si dan po filmu Narejeno v Italiji ponovno ogledala klasiko Clinta Eastwooda Najini mostovi z njim in Meryl Streep v glavni vlogi, ki je bila na sporedu na FOX Lifu. Tam je bila izkušnja povsem drugačna.

Zaključni kadri mostov so prava pika na i tej ljubezenski zgodbi med fotografom in gospodinjo, zato si lahko samo predstavljam svojo jezo, če bi film predvajal POP TV in bi te kadre preprosto odrezali, ker morajo varčevati z minutažo za svoje dragocene vsebine, preštevilna poročila in resničnostne šove.

Najini mostovi (Foto: IMDb)

Klasičen spored je zvečer na POP TV namreč videti približno takole: poročila, resničnostni šov, telenovela, večerna poročila. In tako štiri dni na teden.

Verjamem, da imajo dobro gledanost, pravzaprav v to sploh ne dvomim, a s takšnim sporedom me samo še bolj prepričujejo v to, da se popolnoma odpovem TV naročnini.

Na koncu ne bodo krivi reklamni oglasi, ki nas bodo “pregnali” na platforme za gledanje filmov in TV-serij, ampak monoton spored, ki ustreza le ljubiteljem plehkih šovov na vasi in turških ljubezenskih dram.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic