Popestrite dom s svečami v školjkah, ki jih lahko izdelate kar sami

01. avgust 2024

Popestrite dom s svečami v školjkah, ki jih lahko izdelate kar sami

01. avgust 2024
Foto: Instagram @estudio_calido
Popestrite dom s svečami v školjkah, ki jih lahko izdelate kar sami

Popestrite dom s svečami v školjkah, ki jih lahko izdelate kar sami

01. avgust 2024
Foto: Instagram @estudio_calido

Sveče v školjkah so očarljiv dodatek za vsak dom, ki prinaša pridih morskega vzdušja. Enostavno jih lahko izdelate sami in tako ustvarite edinstveno dekoracijo.

Sveče v školjkah so očarljiv in eleganten dodatek za vsako notranjost. Ta edinstven dekor, ki združuje naravno lepoto školjk z nežno svetlobo sveč, bo ustvaril sproščeno in prijetno vzdušje, v vaš dom pa bo prinesel tudi pridih narave in morskega vzdušja.

Izdelava sveč v školjkah je preprost in zabaven projekt, ki se ga lahko lotite sami doma, ne glede na to, ali ste izkušen ustvarjalec ali začetnik. Z nekaj osnovnimi materiali in malo kreativnosti lahko ustvarite edinstvene in personalizirane sveče, ki bodo krasile vaš dom ali služile kot popolno darilo za prijatelje in družino.

Postopek izdelave:

1. Izberite velike školjke, ki so dovolj globoke, da lahko držijo vosek. Prepričajte se, da so čiste in suhe. Če želite, lahko školjke dodatno okrasite ali pobarvate po želji.

2. S pomočjo lepila pritrdite stenje na dno školjk. Poskrbite, da stenji stojijo naravnost. Uporabite lahko palčke ali svinčnike, da jih držite na mestu, dokler se lepilo ne posuši.

3. Nato v loncu stopite vosek na nizki temperaturi. Pazite, da temperatura ne preseže 85°C, saj lahko pregrevanje vpliva na kakovost sveče. Pri tem uporabite termometer, da spremljate temperaturo.

4. Če želite, lahko stopljenemu vosku dodate barvilo in eterična olja. Barvilo dodajte počasi, dokler ne dosežete želene barve. Za prijeten vonj dodajte nekaj kapljic eteričnega olja po lastni izbiri.

5. Ko je vosek pripravljen, ga počasi vlijte v školjke, pri tem pa pazite, da stenji ostanejo na svojem mestu. V školjke lahko položite tudi okraske po vaši izbiri. To so lahko manjše školjkice, perlice in podobni okraski, ki bodo dali vašim svečam posebnost. Ko dodate vse kar ste želeli, pustite, da se sveče popolnoma ohladijo in strdijo. To lahko traja nekaj ur, odvisno od njihove velikosti.

6. Ko se vosek popolnoma strdi, lahko odrežete odvečne dele stenjev, ki so preveč štrleči.

Te sveče so popoln način, da naredite svoj dom poseben in se spomnite sproščujočih trenutkov na plaži. Postavite jih na klubsko mizico, v kopalnico ter na poličke ali jih podarite svojim najdražjim, še posebej ljubiteljem morja.

Style. Več novic