fbpx

Popoln vodič, kako razvijete dober modni slog!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda

Za začetek se je treba menda pogledati v zrcalo.

Pred vami so nasveti, kako svojemu življenju in osebnosti vdahniti povsem lasten slog. Če ste torej brez domišljije in idej ali pa zgolj tipični posnemovalci, si preberite, kaj o slogu pravijo poučeni. Za začetek se je treba menda pogledati v zrcalo.

Vam je všeč to, kar vidite? Če menite, da ste videti grozno, bo treba začeti delati od znotraj. Naučiti se morate svoje pomanjkljivosti videti kot prednosti. Izbirati bi morali slog, ki pristoji vašemu značaju in postavi.

Ženske polnejše postave recimo delajo napako, ko se oblačijo v črno, le zakaj se odrekajo svetlim in veselim kosom garderobe? Tudi debelost bi morali spremeniti v prednost: dobrega človeka potrebujemo v velikih količinah! Ne skrivajte se: pa kaj, če imate tudi 30 kilogramov preveč. Pokažite jih. Ste, kar ste, ni vrag, da nekomu že ne bi bili všeč.

Podobno napako delajo moški, ki želijo skriti plešavost ali začetek redčenja las: namesto da bi plešo dojeli kot znak staranja, s tem pa tudi več življenjskih izkušenj in modrosti, jo na vse načine prikrivajo. Napaka!

Še en precej pameten nasvet se glasi takole: znebite se obleke, ki vam je premajhna, pa tudi tiste,  ki vam je recimo zaradi hitrega hujšanja nenadoma dvakrat prevelika. Izbirajte barve, ki so na vas videti dobro. Prav tako kupujte, ne glede na modo, samo oblačila, v katerih se dobro počutite. Vaši novi ulovi se morajo ujemati s tistim, kar že imate v omari.

Poskusite v garderobo dodati stvar, ki vas loči od ostalih. Johnny Depp recimo zadnja leta slovi po nošenju klobuka. Nekatere ženske nosijo svilene šale. Kaj je vaš lasten fetiš?

Kdor ima dober slog, je lepo ali zanimivo oblečen tudi doma, ne oblači se samo za posebne priložnosti ali za druge, uredi se predvsem zase, da se dobro počuti.

Sledite modnim trendom, vendar z razsodnotjo in preudarkom, ne pozabite hoditi zrvanano in se nasmehniti, tudi ko se vaš notranji svet lomi na koščke. Modne navdihe črpajte iz sveta, ki vas obkroža. Bodite tudi skromni in dostojanstveni, ne hvalisajte se in ne mečite v ospredje. Bolj cenimo ljudi, ki vedo, da so videti odlično oziroma so predvsem odlične osebnosti, a se držijo v ozadju – zaradi njihovih lastnosti jih tako ali tako vsi opazimo, čeprav se ne rinejo v ospredje.

Stil pa ni samo obleka, je tudi način, kako je urejena vaša miza, stanovanje, ali izbor prostočasnih dejavnosti.

 

Foto: Pinterest, Home and Garden, YouTube, Mademoiselle

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam