Popolna izbira za začetek dneva: slane palačinke brez moke

30. maj 2025

Popolna izbira za začetek dneva: slane palačinke brez moke

30. maj 2025
Foto: Instagram @livionna02
Popolna izbira za začetek dneva: slane palačinke brez moke

Popolna izbira za začetek dneva: slane palačinke brez moke

30. maj 2025
Foto: Instagram @pozbrussels

Slane palačinke brez moke so praktična in zdrava alternativa klasičnim zajtrkom, primerna za vse, ki iščejo hranljiv obrok brez glutena.

Če iščete zdrav, okusen in predvsem hiter zajtrk, ki vas bo nasitil, ne da bi obremenil vašo prebavo, potem so slane palačinke brez moke naravnost popolna izbira. Recept temelji na preprostih sestavinah, kot so ovseni kosmiči, jajca in sveži sir, zaradi česar je primeren tudi za tiste, ki se izogibajo glutenu.

Ena največjih prednosti tega recepta je njegova preprostost. Pripravljen je v manj kot 15 minutah in ne zahteva nobenih posebnih kuharskih spretnosti.

Kar pa ga naredi še bolj privlačnega, je njegova prilagodljivost, saj lahko na palačinke dodate svoje najljubše dodatke ali priloge, kot so sveža zelenjava, različni siri ali omake.

Zaradi svoje sestave in vsestranskosti so te palačinke primerne tako za hiter zajtrk kot tudi za lahek obrok čez dan.

Slane palačinke brez moke
Foto: Instagram @fit.foodie.nutter

Sestavine:

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 100 g svežega sira
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • olivno olje za peko

Za postrežbo (po želji):

  • 1 zrel avokado
  • 1 jajce (poširano ali pečeno na oko)
  • 1 rezina hrustljave slanine
  • čili omaka

Priprava:

1. V mešalniku zmešajte ovsene kosmiče, sveži sir, jajci, pecilni prašek in ščepec soli. Če je zmes pregosta, dodajte malo vode, da dobite gladko maso.

2. Na srednje močnem ognju segrejte ponev in jo premažite z malo olivnega olja.

3. Z žlico vlijte maso na ponev in oblikujte palačinke. Pecite približno 2 minuti na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave barve.

4. Postrezite palačinke z rezinami avokada, poširanim ali pečenim jajcem ter hrustljavo slanino. Za dodatno pikantnost dodajte čili omako.

Style.Več novic