fbpx

Pošasti sodobne družbe: Ženske, ki sovražijo ženske

Lifestyle, Novice, Odnosi, slider

V svoji Michael Kors torbici nosijo majhno kladivo in čakajo na spodrsljaj, da bodo na rane drugih lahko dodale še svoj pečat.

Ste opazili, da na družbenih omrežjih vsakih 5 minut kakšna pripadnica nežnejšega spola objavi »duhovno« fotografijo, ki nima nobene zveze z njeno osebnostjo ali življenjskim slogom? Prav tako vsakih 5 minut ženska, ki v resnici ne prenaša druge, pod fotografijo objavi 15 emotikonov, vključno z dvema rožnatima srčkoma, nekaj rdečimi za izboljšanje vtisa in pripisom »najlepša si«.

V resničnem življenju pa v svoji Michael Kors torbici nosi majhno kladivo in nestrpno čaka na spodrsljaj, da bo na rane drugih lahko dodala še svoj pečat.

Ženska nestrpnost je dosegla najvišjo raven, odkar nam na Instagramu in Facebooku, ves čas pod nos ponujajo svoje nove, največkrat prestižne, pridobitve (pri tem nas seveda ne zanima, na kakšen način).

To nerealno sovraštvo je plod današnje tekmovalne »kulture«, ki ji v največji meri botruje standard, imenovan Kardashian. Vse prevečkrat se zgodi, da se dekle, ki svoje zadnjice nima primerno velike in zaobljene, počuti neprivlačno, saj ni v skladu s standardi, ki jih je postavila neka druga ženska. Zdi se, da ta začarani krog, imenovan družbena omrežja, ustvarja novo, nevarno generacijo, v kateri bo prijateljstvo, solidarnost in medsebojno spoštovanje med ženskami na robu izumrtja.

V življenju ste jih nedvomno spoznali. Pod krinko prijaznosti se predstavljajo kot prijateljice, kolegice, razumevajoče sodelavke in sotrpinke, dokler se v trenutku ne spremenijo v strupeno kačo. Obstajajo seveda tudi take brez prijazne krinke, ki jih prepoznate po vzvišenem pogledu na ostale pripadnice nežnejšega spola, skeniranju do kosti ter podcenjujočim odnosom.

Lahko trdimo, da velikokrat prav ženske povzročajo ženskam največ gorja; nekatere iz ljubosumja, lastne negotovosti, čiste zlobe, zaradi sindroma Single White Female (kadar oseba želi prevzeti vašo identiteto in živeti življenje, kot ga živite vi), spet druge iz neke stare zamere.

Dejstvo, da ženskam v svetu, ki dobesedno melje vse pred seboj, ni lahko, kljub temu pa postajamo ena proti drugi vedno bolj brezčutne. Delamo na odgovornih delovnih mestih, same kupujemo oblačila in obutev, v kuhinji se trudimo pripravljati obroke kot Martha Stewart in v spalnici biti zapeljive kot Sasha Grey. Če k temu prištejemo še otroke in družino, pridemo do zadnje črtice na življenjski bateriji. In kdo nas ob vsem tem najlažje razume? Samo druga ženska. In kadar nas pričaka z raznimi moralnimi rekviziti in neustavljivo željo, da vam spodleti, se sprašujemo, kam smo prišli?

Gremo lahko še dlje?

Včasih berem forume, kjer ženske o drugih ženskah pišejo stvari, zaradi katerih se mi obrača želodec. Klasičen primer omejenega moškega, prepričanega, da je edino mesto za žensko štedilnik, verjetno ne bi napisal toliko grdih stvari o ženskah, kot so to sposobne napisati same.

Če je privlačna, njen videz seveda ni naraven, saj prsi ne morejo stati tako dobro, če je lepa, je neumna, saj ne more biti hkrati lepa in pametna, in če vozi dober avto, ga je verjetno zaslužila na sumljiv način. Od moških boste le redko slišali takšne obtožbe. Moški se med seboj skregajo in tu se zgodba navadno tudi konča. Ne vrtajo s prstom po odprti rani in žrtve ne raztrgajo kot hijene. Med seboj težave rešijo na svoj »moški« način in nato preprosto odkorakajo stran.

Zavedati se moramo, da nismo vse enake in da se nekatere ženske soočajo s celo vrsto frustracij, težav in čustveno prtljago, katere ne bi sprejeli niti na Orient Express. Prav tako se moramo zavedati, da lahko razumemo ena drugo in se podpiramo v situacijah, v katerih se pogosto znajdemo … če si tega le želimo.

Priznam, da so moja razmišljanja največkrat altruistična (prijateljica temu reče naivna :-)) in mogoče bom celo po tem zapisu dobila kakšne nove »oboževalke«, ki bodo s prstom kazale za mano in šepetale v slogu »kaj za vraga«, vendar me to pravzaprav ne moti. Bolj bi me motilo, če bi jim vrnila v isti meri #hate, vendar me mama ni tako vzgojila.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam