fbpx

Posnemajte ideje Ikeine ambasadorke Dane Miller za ureditev doma!

Dekor, Lifestyle

Iščete navdih za ureditev stanovanja? Predlagamo preplet klasičnega in sodobnega sloga, kot ga ustvari blogerka Dana Miller iz Ikeinih kosov ter skrbno izbrane vintage opreme.

Ko je zaključila univerzitetni študij, je imela Dana Miller načrt za filmsko srečen konec: najti službo in ustvariti družino. Deset let zatem ima srečno družino, toda povsem drugo kariero, kot jo je načrtovala. Utrujena od stresnega poklica, ki si ga je najprej izbrala, je sčasoma našla svojo strast v urejanju interierjev za druge, v modnih stylingih in fotografiranju.

Kmalu je začela pisati tudi svoj blog House Tweaking in na njem beležila spreminjanje notranjosti družinskega doma, od velikih projektov do svežih zamisli, recimo novih dekorativnih podrobnosti, ki sta jih z možem vnašala v prostor. Poleg bloga je naredila še svoj Instagram profil.

Dana Miller

Oboje pa ji je prineslo sodelovanje z več uglednimi znamkami za pohištvo in notranjo opremo. Eden od njenih naročnikov je pohištveni velikan Ikea. Kako je torej videti domovanje Ikeine ambasadorke?

Dana in njen soprog Steve sta (svoj tretji) dom pripeljala malodane do popolnosti. Veliko hišo, v kateri sta živela prej, sta zamenjala za manjšo iz 50. let prejšnjega stoletja, zadnja tri leta pa sta jo renovirala; od rušenja sten in polaganja novih tal do prenove kuhinje, kopalnice in okrasitve ambienta z dekorativnimi predmeti.

Dana in Steve sta začela odmetavati vse odvečno, njuno pravilo je postalo ‘manj je več’, kakovost pa jima je zdaj bolj pomembna od količine. Kopičenje stvari sta raje zamenjala za nova dragocena doživetja z najdražjimi družinskimi člani.

Dana Miller je v interierju združila klasičen slog, ki se navdihuje v prvotnem videzu te hiše iz ‘zlate ameriške dobe’ in sodobne elemente ter dekor, celotna podoba diha skladno in ustvarja prijetno vzdušje za bivanje. Svežino vnašajo v prostor pridušeni in pastelni barvni toni, ki obogatijo nevtralno paleto barv; za značaj hiše in dinamiko v prostoru poskrbi kombinacija slogovno različnih kosov pohištva.

Končni pečat v vsakem od prostorov dajejo dekorativni dodatki in podrobnosti, ki ustvarjajo eklektično kolekcijo, od uokvirjenih fotografij do slik ter ilustracij na stenah, pa vse do zanimivih svetilk, blazin in pregrinjal z grafičnimi vzorci. Tu pa so še posamezni okrasni in obenem uporabni predmeti, ki vsako praznino v prostoru spremenijo v zanimiv in fotogeničen kotiček.

Če torej iščete navdih, kako bi uredili svoje domovanje, vam predlagamo, da si ogledate fotografije, ki jih je Dana objavila na svojem Instagram profilu ali pa obiščete njen blog, kjer boste našli kopico svežih zamisli in povsem praktičnih izkušenj ter napotkov za ustvarjanje prijetnega in funkcionalnega bivalnega prostora ter vodenje gospodinjskih del ter nasvete za organizacijo predmetov, da je vsak prostor vedno videti urejeno.

Sunny morning has me like ?.

A post shared by Dana Miller (@housetweaking) on

Tudi vi lahko v interierju združite klasične kose s sodobnimi in kombinirate izdelke različnih proizvajalcev z vintage opremo ter skrbno izbranimi okrasnimi elementi, ki bodo vašim bivalnim prostorom dali zanimiv in individualen pečat.

 

D. S.

Foto: Instagram, Pinterest, Housetweaking.com, Twitter


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam