fbpx

Postavite si teh 10 neizprosnih vprašanj in življenje se vam bo za vedno spremenilo!

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, slider, Zanimivosti

Odgovori na ta vprašanja vam bodo dali smernice, kako organizirati svoje življenje, da bo srečnejše in bolj smiselno.

Vsak od nas se mora kdaj ustaviti in se zamisliti nad sabo, da spozna, kje je že bil, do kam je prišel, kje v življenju se nahaja in kam gre. Ni se najlažje ustaviti in se vprašati naslednjih 10 vprašanj, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju. Proces je boleč, a zdravilen.

Dal vam bo tudi smernice, kako organizirati svoje življenje, da bo polnejše in bolj smiselno, s tem pa tudi srečnejše. Z naslednjimi vprašanji boste lažje dosegli svoje sanje in izpolnili najbolj skrita hrepenenja.

1. Za kaj v življenju je vredno trpeti?

Če želite nekaj res vrednega, morate biti pripravljeni plačati ceno za to. Že čvrstih trebušnih mišic se ne da doseči brez nekaj znoja in trpljenja, kaj šele polnega, srečnega življenja.

2. Kje bom v petih letih glede na vsakodnevno rutino?

Naše navade so tiste, ki določajo, kaj bomo v življenju dosegli. Če želite velike spremembe v petih letih, morate začeti takoj in sicer z uvedbo bistvenih sprememb v svojih vsakodnevnih navadah oziroma rutini.

3. Za katere stvari moram porabiti več/manj časa?

Kaj vam je resnično pomembno? Večina se nas tako zelo zamoti z vsakdanjimi opravki, da nam pogled pobegne z ‘velike stvari’, ki jo želimo doseči. Kaj so vaše resnične prioritete? Produktivnost ne pomeni zgolj izpolniti nalog vsakdanjika, ampak predvsem delati prave stvari v življenju. To naj postane vaša mantra.

4. Kaj je moj resnični namen?

Psiholog Viktor Frankl je že dolgo nazaj dejal: naj vaš cilj ne bo uspeh sam po sebi. Bolj, ko si nečesa želite, bolj se vam ta tarča izmika. Tako sreča kot uspeh sta zgolj stranska produkta tega, da svoje življenje posvetimo nečemu, kar je ‘večje od nas samih’. Zato glejte širšo sliko, ne mislite zgolj na sebične interese.

5. Glede česa se sprenevedam?

Sreča izhaja iz tega, da sprejmemo dejanske okoliščine ter tudi svoje življenje sprejmemo tako, kakršno je. Nadvse zmotno (in celo škodljivo) je mnenje, da je treba samo pozitivno misliti in se bo vse samo od sebe uredilo. Ko nehamo slepiti same sebe, se nam odpre več možnosti, da uživamo v sedanjem trenutku.

6. Katere stare zavrnitve me držijo na mestu?

Vsi imamo brazgotine na duši in telesu, vsakogar od nas so že zavrnili. A te stare bolečine in zamere ne smejo določiti vaše prihodnosti! Nehajte se obremenjevati s strahovi. Naj stare bolečine ne postanejo vaše stalno prebivališče…

7. Katere so stvari, za katere se bojim, da bi jih vedeli o meni drugi ljudje?

Vsak od nas ima težave in napake. Nihče ni popoln, res ne. Če svoje težave prikrivate, s tem drugim onemogočite, da bi vas videli take, kot dejansko ste, pa tudi pomagati vam ne bodo mogli. Pomanjkljivosti so tiste, ki vas delajo človeške.

8. Ali mi ljudje okoli mene pomagajo ali škodujejo?

Gre za nadvse težko vprašanje, ker so včasih naši sovražniki zakrinkani v prijatelje in obratno. Vsekakor ne morete živeti izpolnjujočega življenja, če imate okoli sebe ljudi, ki so negativni. Osebe, s katerimi delimo svoj življenjski prostor, namreč še kako vplivajo na nas.

9. Kako vpliva moj ‘moram’ na to, kar ‘imam’?

Želje našega ega so velikokrat v nasprotju s tem, kar nam narekuje srce. Včasih se morate odreči načrtom, da bi uživali točno sedanji trenutek in to, kar že imate.

10. Zaradi česa se je vredno nasmehniti?

Vsak od nas zmore nasmeh, zagotovo obstaja nekaj, kar vam ga izvabi. Razmislite, za kaj ste lahko v tem trenutku hvaležni.

 

Foto: The Independent, Pscyhology Today, YouTube, Pinterest, CNN


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam