Potratna potica v lončku je naš najljubši velikonočni recept

01. april 2024

Potratna potica v lončku je naš najljubši velikonočni recept

01. april 2024
Foto: Nina Zorčič
Potratna potica v lončku je naš najljubši velikonočni recept

Potratna potica v lončku je naš najljubši velikonočni recept

01. april 2024
Foto: Nina Zorčič

Če ste ljubitelji potic, a se vam ne ljubi te praznike preživeti veliko časa v kuhinji, imamo za vas odlično idejo. Pripravite moderno različico potratne potice v lončku.

Poleg tega, da je sladica enostavna za pripravo in vam ne bo vzela veliko časa, vsebuje tudi precejšnjo količino beljakovin. Tako je primerna za vse tiste, ki želite v svojo prehrano poleg posladka vnesti še več beljakovin.

Idejo za slastno praznično sladico v kozarčku, ki je kremasta in sočna, je na svojem Instagram profilu s svojimi sledilci delila Nina Zorčič, ustvarjalka receptov in digitalnih vsebin. Ob receptu je zapisala, da je sladica “kot bi jedli samo nadev; najljubši del potic”.

Ne le, da je sladica hitra in enostavna, zanjo ne boste morali greti pečice ali čakati, da se ohladi, saj jo pripravite v zgolj 15 minutah. Sladica je sestavljena iz kar štirih plasti, ni presladka in ravno prav rahla, da vam ne obleži v želodcu.

Foto: Nina Zorčič

Praznična hitra sladica

Sestavine (za dve porciji):

Jogurtova plast:

  • 350 g grškega tipa jogurta
  • 40 g (veganskih) vaniljevih beljakovin
  • 1 čž vaniljeve arome
  • 1 jž limoninega soka

Piškotna plast:

  • 100 g navadnih ali vaniljevih piškotov po izbiri
  • 4 jž ovsenih kosmičev
  • 1 jž vaniljeve arome
  • 2 dcl vroče vode (dodajajte postopoma in po potrebi prilagodite količino)
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja

Kakavova plast:

  • ⅓ piškotne mase zgoraj
  • 2 jž (veganskih) čokoladnih proteinov v prahu ali kakava
  • voda po potrebi

Orehova plast:

  • 150 g mletih orehov
  • 1 čž rumove arome (opcijsko, ampak priporočljivo)
  • 1 čž vaniljeve arome
  • 2 jž rjavega sladkorja
  • 100 g grškega tipa jogurta

Priprava:

  1. V manjši posodi zmešajte sestavine za jogurtovo plast. Po želji dodatno sladite ali dodajte več jogurta, če vam je presladko. V drugi posodi zmešajte nadrobljene piškote, ovsene kosmiče, vaniljo in vročo vodo. Z vilico zmečkajte piškote, da dobite enotno maso, dodajte sladkor ter vse skupaj premešajte.
  2. V eno tretjino piškotne mase dodajte proteine oziroma kakav in vodo. V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za orehovo plast in nato pričnite s sestavljanjem sladice.
  3. V dva kozarčka najprej razporedite polovico piškotne mase, polovico prihranite za dekoracijo na vrhu. Na vrh prve plasti razporedite celo orehovo maso in nato še kakavovo.
  4. Na koncu v oba kozarčka enakomerno razporedite še jogurtovo maso in po vrhu nadrobite preostanek piškotne mase. Po želji lahko sladico posujte še s sladkorjem v prahu.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic