Pozabite na aperol spritz – to je novi hit med pijačami!

12. oktober 2022
Pozabite na aperol spritz – to je novi hit med pijačami!

Pozabite na aperol spritz – to je novi hit med pijačami!

12. oktober 2022
Foto: Unsplash

Če sledite TikTok in Twitter trendom, potem pijete negroni sbagliato.

Takoj, ko je ta teden v javnost prišel intervju z Olivio Cooke in Emmo D’Arcy (ta v angleščini uporablja nebinarne zaimke they/them), ki igrata v seriji Zmajeva hiša, je internet obnorela nova pijača: negroni sbagliato. S proseccom, lepo prosim.

@hbomax I'll take one of each. #houseofthedragon ♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max – hbomax

To je namreč najljubša pijača Emme D’Arcy. TikTok in Twitter je obnorel glas in izgovorjava besed: “Negroni. Sbagliato. S proseccom v njem,” ki je postala prava fraza tedna, tako na Twitterju kot tudi na TikToku. Številni bari so celo poročali o pravem navalu ljudi, ki so si pijačo želeli tudi sami poskusiti. 

Kaj je negroni sbagliato?

Tipični negroni vsebuje sorazmerno enak delež Camparija, sladkega vermuta in gina, toda pri negroni sbagliatu, kar pomeni napačni negroni, pa gin nadomestimo s penečim vinom, D’Arcy najraje s proseccom, italijanskim belim penečim vinom.

Foto: Unsplash

Za tiste, ki bi radi tudi sami poskusili, imamo recept:

  • 35 ml Camparija,
  • 30 ml sladkega rdečega vermuta,
  • 35 ml prosecca ali drugega penečega vina ,
  • kocke ledu,
  • dve rezini pomaranče.

V kozarec za mešanje koktejlov dajte rezino pomaranče ter sladki rdeči vermut. Oboje dobro premešajte, da se sok in delčki pomaranče dobro premešajo s pijačo. Dodajte Campari in malo ledu ter vse skupaj znova premešajte.

V kozarec za serviranje, najbolje takega za viski, dajte led in prelijte s pripravljeno mešanico, nato pa dolijte prosecco ali drugo peneče vino po izbiri. Ne mešajte več, saj bodo mehurčki tako izginili. Kozarec okrasite še z rezino pomaranče.

Style. Več novic