fbpx

Pozabite na cat-eye make – up, v trendu je puppy-eye!

Lepota, Novice, slider

Puppy – eyes videz omogoča, da so vaše oči videti veliko večje in bolj ovalne.

Cat – eye pogled je eden izmed najbolj priljubljenih make – up, je možno, da ga bo novi trend, puppy-eye spodmaknil s prestola? Vas zanima, kdaj se je puppy – eye prvič pojavil in zakaj mu tako raste popularnost?

Cat –eye tehnika,  ki se konča z natančno potezo navzgor, je bila popularna že v starem Egiptu in v času Kleopatre. Tehnika je preživela vse spremembe in trende v ličenju, saj je končni učinek zapeljiv videz, ki pa nikoli ne pride iz mode.

Puppy –eye pogled se je najprej pojavil v Koreji. Dekleta so si zaželela videza nedolžnih oči, kot jih imajo pasji mladički.  Na Vzhodu je tak videz je velik hit, medtem ko se je na Zahodu prvič pojavil na modni reviji Marca Jacobsa jesen / zima15. Letos smo puppy – eyes videz videli na modni reviji PPQ v Londonu. Vsi modeli na modni pisti so nosili enak, puppy-eyes make – up.

puppy-eyes840_840_472

Puppy – eyes videz pomeni, da so vaše oči videti veliko večje in ovalne, v nasprotju s podobo cat – eyes, zaradi česar je vse nasprotno. Puppy – eyes videz tudi lažje dosežemo, kot cat – eyes, saj samo potegnemo črto, ki sledi naravni liniji očesa.

puppy-eyes3_840_472

Vse kar potrebujete, je eyeliner ali čopič v barvi, ki jo želite.  Črto normalno potegnete ob robu zgornje veke in ko pridete do konca, črte ne potegnete navzgor, ampak jo povlečete navzdol. Dolžina črte je dolga toliko, kot si same želite, oziroma kakšno dramatičnost make – upa želite doseči. Enak postopek naredimo na spodnji strani oči in na koncu povežete spodnjo črto z zgornjo. Ob robu očesa mora nastati majhen trikotnik, ki je obrnjen navzdol. Če ste strokovnjakinja za cat-eye videz, potem bo puppy-eye make – up za vas pravi mačji kašelj.

Foto: Pinterest, Getty images


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam