fbpx

Poznate 10 make-up izdelkov za popoln ‘nude’ videz ličenja’?

Lepota, Ličenje, Lifestyle, nasvet, Zanimivosti

Bistvo golega videza je pravilo ‘no make up make up’, kot bi bile brez ličil, a v resnici za njim stojita ne le vloženi čas in znanje, temveč tudi skrbno izbrani izdelki.

Trendi v svetu ličenja in lepote se vse bolj odvračajo od težkega in dramatičnega make upa k lahkotnim, svetlejšim, nežnim in nevtralnim odtenkom pastelnega, skoraj prozornega videza, ki je videti kot ustvarjen za fotografijo na Instagramu.

Zato ne preseneča , da so se tudi proizvajalci ličil odzvali na povečano povpraševanje po make upu, s katerim ustvarimo svež in transparenten videz, tako imenovani ‘goli videz’ ličenja. Goli oziroma nude make up boste prepoznali po odtenkih bež barv in podtonov.

Ne bojte se, da boste zato videti manj naličene, saj je bistvo golega videza ravno pravilo ‘no make up make up’, kot bi bili brez ličil, a v resnici za takim videzom stojitane le vaš trud ali prizadevanje make up artista, temveč tudi skrbno izbrani izdelki za ličenje.


YSL All Hours Foundation

S temi barvnimi odtenki boste obenem najlažje poudarile to, kar je na vašem obrazu najlepšega, ter mu vrnile svežino in mladosten videz. Podočnjake prikrijte s kamuflažnim korektorjem, nanesite ga tudi na rob trepalnic ob spodnji veki in v notranje kotičke oči.

Jane Iredale Dream Tint Moisture Tint Broad Spectrum SPF 15

Polt izenačite s tekočim pudrom lahkotne teksture ali s CC kremo za popoln videz in se izognite uporabi pretirano težkih pudrov. Podlago lahko zaključite s transparentim, rahlo svetlikajočim se pudrom v prahu, ki razprši svetlobo.

Bronzer za lička nanesite tudi na robove čela in brade, da obraz vizualno skrajšate in ga naredite mladostno polnega. Manjka vam le še za pikico osvetljevalca (‘highlighterja’) na ličnih kosteh. Za nude odtenke se odločite tudi pri senčilih za veke in jih ‘prelijte’ med seboj s pomočjo prstov ali čopiča.


Urban Decay Naked3 Palette

Topli odtenki so primerni za pregib veke, temnejše tone nanesite na zunanji rob veke, svetlejše pa proti nosu. Svetlikajoče barve senčil za veke nanesite na sredino veke, s čimer dosežete svež in spočit videz oči ter odprt pogled.


Stila Stay All Day Waterproof Liquid Eye Liner

Če boste uporabile eyeliner ali tuš za veke, naj bo ta v naravni rjavi barvi. Enako velja za maskaro, ki naj bo namesto črne raje toplega čokoladnega odtenka.

Za piko na i ustnice obarvajte v nude odtenek, ki je še najbolj podoben vaši naravni barvi ust ali pa namesto njega uporabite bleščilo za ustnice za moker, t.i. ‘glossy’ videz.

D. S.

Foto: Journal.hr, Wendy Rowe, blagovne znamke ličil


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam