fbpx

Pozor, teh 5 oblačil vas na videz takoj postara!

Moda

Najkasneje po 30. letu je konec obdobja, ko želimo svojemu videzu dodati kakšno leto več. Žal ženske vse prepogosto in nehote dodajamo svojemu videzu leta, ko izbiramo garderobo.

Si želite, da bi bile na videz videti starejše? Najbrž imajo to željo samo deklice in najstnice ali pa mlade ženske ob vstopu v delovno kariero, ki želijo dajati bolj profesionalen ter resnoben videz.

Toda, verjemite, po 30. letu je najkasneje konec obdobja, ko si želimo svojemu videzu dodati še kakšno leto več. Žal pa ženske vse prepogosto in nehote dodajamo svojemu videzu dodatna leta, ko izbiramo garderobo oziroma oblačila.

Obstajajo namreč kosi oblačil, ki vas bodo instantno postarali, če si to želite ali ne. Oglejte si, katerih 5 oblačil je to.

1. Bluze s pentljo

T.i. ‘pussy-bow’ bluze in srajce so nadvse ženstven kos garderobe, ki pa nekako pristajajo strogim učiteljicam, ravnateljicam in guvernantam. V vsakem primeru vam dodajo leta in nekatere celo optično razširijo zgornji del trupa. Namesto njih raje izbirajte dekoltirane bluze, ki na videz pomladijo.

2. Obleka ravnega kroja

Ženske v svojih 20. in 30. letih ne bi smele nositi ravno krojenih oblek do kolen, ker ne laskajo mladi postavi. Dokler še imate kaj pokazati, raje poudarite pas in pokažite lepe noge, še prehitro vas bodo namreč doletele varikozne spremembe, krčne žile in lisasta koža ter celulit, vaš pas pa se bo po 35. letu le še širil. Če že hočete neoprijeto obleko, izberize široke ‘baggy’ modele ali pa izberite obleko ‘na preklop’ – t.i. wrap dress.

3. Diamantni in biserni uhani

Te vrtse uhanov apriori povezujemo s starejšimi damami, ali pa vsaj z bogatimi, še ohranjenimi vdovami. Dvajset- in tridesetlenice naj raje, dokler jim še mlada koža obraza dovoli, izbirajo zanimive modne ‘statement’ uhane, ki pridejo do izraza. Ali pa zlate okrogle uhane, ki so zadnja leta ponovno modni.

4. Kratke jopice

Stare mamke so včasih nosile (nekatere še vedno) kratke jopice, ki si jih potem ves čas vlečejo navzdol čez ledvička, aj kratka jopa hitro skoči navzgor. Kakorkoli, ženske, naj si bodo stare ali mlade, naj raje izbirajo dolge in udobne jope namesto kratkih jopic, ki niso za nikamor. Dolga jopa je videti moderna in nam da sproščeno boemski videz. Pa še ni je treba ves čas vleči dol, kadarkoli se premaknete ali vstanete!

5. Prozorne najlonke

Ste vedele, da modni strokovnjaki prozorne najlonek dobesedno prezirajo, ker so videti ceneno in zastarelo? Hm. Najbržso vseeno čisto v redu, vsaj po 40. letu in za formalne pisarniške ali korporativne poklice. Sicer pa naj ženske, dokler so mlade, nosijo mrežaste nogavice ali vsaj vzorčaste. Mimogrede, s slednjimi boste po 50. letu videti le še kot odslužena prijateljica noči, zato si dognanj modnih vseznalcev vseeno ne jemljito preveč resno k srcu.

D. S.

Foto: Index.hr, Popsugar, Trends & Tribulations, The Zoe Report


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam