fbpx

Praznična okrasitev doma

Dekor, Izpostavljeno, Lifestyle

December je tu, za mnoge najljubši mesec. Mesec pričakovanja in zaobljub pa bo še lepši, če si boste v vašem domu pričarali toplo, praznično pa tudi moderno vzdušje. Preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri okraševanju vašega stanovanja!

Se strinjate, da decembra med najlepša in najbolj sproščujoča opravila spada okrasitev doma? Če se le tega letos še niste lotili, potem preberite nekaj nasvetov, s katerimi bo vaše stanovanje letos še posebej praznično in moderno.

Katera barva letos ne sme manjkati?

Tako kot vsako leto, je tudi letos nepogrešljiva osnova zlata ali srebrna barva. Izberite tisto, ki vam najbolj ugaja in najbolj ustreza opremi vašega doma. Nato pa kombinirajte z eno ali več barvami. Letos modni strokovnjaki pravijo, da naj prevladuje kraljevsko modra barva. A, če vam ta ni najbolj všeč, ne boste prav nič zgrešili, če boste uporabili klasično božično zeleno, rdečo ali belo. Eno od teh, lahko pa tudi dve, če imate radi bolj izstopajočo praznično okrasitev, kombinirajte z zlato ali srebrno.

Novoletna jelka

Če boste letos postavili novo novoletno jelko in če se odločate, kakšna bo najbolj primerna, vam ponujamo nekaj nasvetov.
Če imate doma majhne otroke, razigrane hišne ljubljenčke, potem je morda smiselno razmisliti o novoletni jelki, ki bo izven dosega majhnih rok ali živali. Postavite jo lahko na nižjo omaro, tudi na balkon ali teraso. Če pa nimate dovolj prostora, bo odlično nadomestilo tudi lepa veja smreke ali pa košata veja listavca. Nanjo lahko nato obesite okrasne balončke, novoletne lučke ali pa bonbone, zavite v pisano in svetlečo folijo.
Seveda pa je najbolj glamurozno videti božično novoletno jelko, ki izstopa. Če le imate možnost, kupite takšno, ki bo mogočno stala sredi vaše dnevne sobe ali jedilnice. Pri okraševanju naj vas vodi pravilno kombiniranje barv, nikar pa se je ne bojte okrasiti preveč.


Praznično pogrnjena miza

Praznično pogrnjena miza je lahko pika na i vsej praznični okrasitvi vašega stanovanja. Pazite le, da bodo barve z ostalo okrasitvijo doma skladne. Če imate novoletne balončke v modri barvi, potem v takšni barvi kupite tudi papirnate serviete. Če ste za osnovo vzeli srebrno barvo, potem dodajte tudi na praznično pogrnjeno mizo nekaj balončkov v tej barvi.

Balončki tu in tam

Nekaj novoletnih balončkov lahko postavite tudi na različna mesta po stanovanju. Pazite le, da bodo enake barve kot so balončki na vaši jelki. Nekaj jih lahko daste v večjo stekleno posodo in postavite na omaro v hodniku. Eden ali dva pa naj »padeta« iz sklede na omaro.
Nekaj jih položite tudi na okensko polico, ti bodo prišli še bolj do izraza, če bo okensko polico krasila tudi lončnica božična zvezda ali pa božični kaktus.

Zunanja okrasitev

Ne le notranjost doma, tudi zunanja okrasite lepo polepša praznični december. Če imate prostor, zunanje novoletne lučke, se lahko tega letos lotite malce drugače.

Imate pri hiši staro kolo, samokolnico? Prislonite jo k hiši, postavite na teraso ali balkon, nato pa ovijte z novoletnimi lučkami. Te morajo biti primerne za zunanjo uporabo. Ko bo padel mrak, bo vaša domiselna zunanja novoletna dekoracija zaživela. Staro kolo se bo v hipu prelevilo v unikatno praznično okrasitev.

Avtor: L. P. L.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam