fbpx

Preberite: to je 12 najboljših modnih citatov vseh časov!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Moška moda, Novice, slider, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

“Modo prepoznate ali pa je ne,” je kratko povzela Anna Wintour. Tu pa so še druge najboljše opazke in misli znanih oblikovalcev.

Če nam lahko sploh kdo pojasni vizijo in vzvode mode, so to zanesljivo oblikovalci, predvsem tisti, ki oblikujejo haute couture kolekcije in kajpak tisti, ki se profesionalno ukvarjajo z modo ter ji sledijo.

Morebiti je moda – podobno kot nogomet – res ‘najbolj pomembna postranska stvar na svetu’, vendar pa naša življenja bogati na prav poseben način. Tudi tisti, ki nanjo ne dajo veliko, bodo priznali, da se v določenih oblačilih ali kombinacijah počutijo boljše in bolj samozavestno, ali pa bodo odkrito priznali, da jih je določena modna podoba naključnega mimoidočega navdušila.

In ker smo vsi, namerno ali nenamerno, v sodobnem času povezani z modo, je prav, da pogledamo v zgodovino že pokojnih ali pa še kako dejavnih ljudi, ki se ukvarjajo z modo in se nanjo temeljito spoznajo, ter preberemo njihove (včasih neskončno pametne) misli na to temo.

Anna Wintour

1. “Moda je to, kar vam modni oblikovalci ponudijo štirikrat na leto. Slog je tisto, kar sami izberete.” (Lauren Hutton)

2. “Obožujem ženske, z njimi skušam narediti čudovite stvari. Predvsem pa jih ne želim užaliti.” (Calvin Klein)

3. “Modo bodisi prepoznate ali pa je ne.” (Anna Wintour)

4. “Nikoli vas ne more preveč skrbeti glede izbora primernih čevljev. Pravi dokaz ženske elegance je na njenih stopalih.” (Christian Dior)

5. “Čevlji bodo spremenili način, kako komunicirate, popolnoma pa tudi vaš videz telesa in držo. ‘Dvignili’ vas bodo tako fizično kot čustveno.” (Christian Louboutin)

6. “Odjemalec je zadnji filter. Tisto, kar ‘preživi’ celoten modni proces, je tisto, kar ljudje na koncu oblečejo. Mene ne zanima izdelovanje oblačil, ki bodo končala v nekakšnem zaprašenem muzeju.” (Marc Jacobs)

7. “Mislim, da obstaja lepota v prav vsem. V tistem, kar običajni ljudje vidijo kot grdo, jaz ponavadi lahko vidim sledove lepote.” (Alexander McQueen)

Karl Lagerfeld

8. “Trendovsko je zadnji stadij predkiča.” (Karl Lagerfeld)

9. “Vedno sem verjel, da moda ni med nami samo zato, da bi ženske naredila lepše, pač pa da bi jim dala tudi spodbudo za pogum in samozavest.” (Yves Saint Laurent)

10. ” Modni stil je način, da povemo, kdo smo, ne da bi nam bilo treba odpreti usta.” (Rachel Zoe)

11. “Moda je oklep, ki nas varuje pred resničnostjo vsakdanjega življenja.” (Bill Cunningham)

12. “Vedno se oblecite in stilirajte tako, kot da boste naključno srečali svojega največjega sovražnika ali tekmeca.” (Kimora Lee)

 

Foto: The Street Muse, Vogue, Elle, Pinterest, Possibly Vintage, WWD, To Style With Love


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam