fbpx

“Predebela si za Louis Vuitton!”

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Zakaj manekenkam še vedno govorijo, da so predebele?

Pred nekaj tedni smo bili navdušeni nad novico, da je Francija končno sprejela zakon, ki je bil predlagan že leta 2015, po katerem morajo vse manekenke, ki nastopajo na pariških tednih mode, predložiti zdravniško potrdilo, da so zdrave ter da je  njihov BMI ustrezno visok. Vsak, ki bi “zaposlil” manekenko z nižjim BMI, kot je zakonsko dovoljen, bi plačal kazen v višini 82.000 ameriških dolarjev, ali se celo za 6 mesecev lahko znašel v zaporu.

Zdelo se nam je, da je modni svet začel korakati v pravi smeri, vendar ugotavljamo, da bo potrebno še veliko časa, dela in morda celo izrečenih kazni, da se bodo vsi oblikovalci in akterji v modnem svetu držali novega zakona.

Pred kratkim nas je (ponovno) negativno presenetil zapis manekenke Ulrikke Hoyer na Facebooku.

Ulrikke Hoyer

Ulrikke bi morala nastopiti na modni reviji prestižne hiše Louis Vuitton na Japonskem, njeni načrti pa so se spremenili, ko ji je casting agencija sporočila, da je videti preveč “napihnjena” za sodelovanje na modni reviji. Manekenka je bila že na poti na Japonsko, pred tem pa je sodelovala na fittingih in po nasvetu agencije celo stradala, da bi ustrezala nemogočim standardom.

Medtem, ko take objave niso redke in jih je (priznamo) zelo težko brati, še posebno, ko so trenutno v središču pozornosti “močnejši” modeli Ashley Graham, Lawrence Iskra in Candice Huffine, ki se pojavljajo na naslovnicah priznanih modnih revij, se prehajajo po pistah in oglasih priznanih oblikovalcev.

Če se je modna industrija in družba na splošno že nekako sprijaznila in začela sprejemati, da so nekdanji lepotni standardi neralni in nezdravi, zakaj še nekateri manekenkam, ki so tako ali tako vitke, govorijo, da so pretežke … samo za to, da bi nosile oblačila?

Na srečo mnogih deklet, ki doživljajo podobno usodo, je Ulrikkin članek postal viralen in se je po spletu širil kot požar, zato upamo, da bo to končno privedlo do dejanskih sprememb v modnem svetu, saj je situacija postala zelo skrb vzbujajoča.

 

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam