fbpx

Predel okoli oči: kako upočasnimo nastajanje gub, kjer je koža najtanjša?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Preprosto in učinkovito!

Koža okoli oči je tanjša od preostale kože na obrazu, zato se tu gubice najprej pojavijo. Za vas smo pripravili nasvete, ki vam pomagajo, da se pojavijo čim kasneje.

Zjutraj

Obraz umijete z vodo in nanesete kremo za nego okoli oči tako, da s prsti kremo potapkate. Pri tem uporabite mezinec, saj je ta najbolj šibek prst in tako ne boste poškodovali nežne kože. Zelo pomembna je smer, s katero nanašate kremo, saj si ne želite postati prijatelj z gubami, ampak njihov nasprotnik. Kremo vtrite v nasprotni smeri njihovega nastanka in sicer oz zunanjega dela oči navznoter.

office-makeup-image

Korektor

Korektor za podočnjake je najboljši zaveznik utrujenega videza, vendar morate paziti, da uporabljate negovalni korektor, saj na vašem obrazu »preživi« več kot osem ur. Na predele okoli oči ne nanašajte kremastih in korektorjev v stiku, saj se težko razmažejo in so največkrat zelo polni olja. Najboljše je, da se odločite za lahke tekoče korektorje. Ni vam treba skrbeti, če bodo dovolj prekrivni, da ne bi bili vaši podočnjaki še vedno vidni. Tekoči korektorji izvrstno prekrivajo, vendar morate izbrati pravilni odtenek; nekoliko svetlejši, kot je vaša podlaga.

under-eye-concealer

Zvečer

Za odstranjevanje ličil izberite čim bolj nežne izdelke. Zaželeno je, da je odstranjevalec, ki temelji na oljni osnovi ali pa dvokomponentni, s katerim samo podrsate preko kože okoli oči. Bombažne blazinice za odstranjevanje dobro namočite z izdelkom, nato pa ga samo rahlo pritisnete na veke in drgnjenje sploh ne bo potrebno.
Po odstranitvi ličil predel okoli oči ponovno očistite z miceralno vodo, ki bo narahlo odstranila še zadnje ostanke šminke in predhodnega odstranjevalca. Na koncu nanesete kremo po postopku, kot smo ga že opisali zgoraj v prispevku.

beauty_pg11

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam