fbpx

Predpremierna predstavitev 2. aplikacije Katarine Tomšič

Dogodki, PR novica

Kaj pravite, če bi lahko z nakupom aplikacije, ki spremlja prve dni Vašega malčka, naredili še nekaj več in hkrati podarili malčku in njegovi družini na drugem koncu sveta, nam sicer samoumevno, njim pa neprecenljivo darilo – 1 cepivo za tetanus, s katerim lahko rešite 1-ga malčka. Že januarja se je pisalo o prvem interaktivnem […]

babybook

babybookKaj pravite, če bi lahko z nakupom aplikacije, ki spremlja prve dni Vašega malčka, naredili še nekaj več in hkrati podarili malčku in njegovi družini na drugem koncu sveta, nam sicer samoumevno, njim pa neprecenljivo darilo – 1 cepivo za tetanus, s katerim lahko rešite 1-ga malčka.

Že januarja se je pisalo o prvem interaktivnem spominskem albumu za posvojene otroke Naših prvih 1095 korakov, ki je prva aplikacija oz. interaktivni spominski album v slovenščini, sicer pa tudi prvi interaktivni spominski album za posvojene otroke na svetu. Interkativnemu spominskemu albumu pa se bo pridružil še interaktivni spominski album ob rojstvu z naslovom Naših prvih 367 korakov. Avtorica in naše instadekle Katarina Tomšič je inspiracijo za baby book ob rojstvu Naših prvih 367 korakov dobila ob rojstvu svoje krščenke Tie. Druga aplikacija je nadgradnja njene prve sorodne aplikacije za posvojene otroke Naših prvih 1095 korakov, ki je elektronska verzija njene istoimenske knjige. Le ta je bila predstavljena junija 2012.

Namen aplikacije ni le spremljanje prvih dni Vaše družinice, temveč je mnogo več. Katarina, ki je že sodelovala v številnih dobrodelnih projektih in MMstudio, ki je aplikacijo produciral so se odločili, da se pridružijo mednarodnemu projektu Eliminate, dobrodelne organizacije Kiwanis International in Uniceff v boju proti tetanusu pri otrocih (MNT). Namen projekta je izkoreniniti tetanus v revnejših državah, kjer zaradi nedostopnosti cepiva umre še vedno mnogo otrok.

»Del izkupička od prodaje bo namenjen projektu Eliminate. Znotraj aplikacije pa smo naredili še možnost dodatnega doniranja, s katerim lahko rešite še več življenj.« pravi Tomšičeva.

bb3

Kljub temu, da bo aplikacija predpremierno prvič predstavljena v Celovcu na gala dogodku dobrodelne organizacije Kiwanis International v prvih dneh junija, pa nam je Katarina vseeno že povedala:»Glavni moto aplikacije je, da naredim prekrasen album, hkrati pa dam znotraj tega možnost vsakemu, ki se odloči za nakup, da z nakupom ali pa še dodatno prispeva zbrisati tetanus in tako z minimalnimi sredstvi naredi nekaj dobrega za druge otroke tega sveta – morda ob rojstnem dnevu svojega otorka, ob praznikih, obisku Božička, ali pa kar tako za lepši dan. Je aplikacija, ki daje možnost, da tudi sam primakneš kamenček v tem, da je mozaik sveta lepši.«

babybook

Gala eventa Kiwanis International v Celovcu, kjer bo aplikacija predstavljena se bo udeležil tudi predsednik Kiwanis Slovenia Edi James Schmidt in predsednik Kiwanis International dr. Gunter Gasser, ki bosta ob tem aplikacijo tudi sama testirala. V kolikor bo šlo vse po načrtu bo aplikacija premierno predstavljena v Tokyu na mednarodnem gala dogodku organizacije Kiwanis International julija letos. V trgovino iStore in Google play bo prišla kmalu za predstavitvijo v Celovcu. Za ogled si jo boste lahko naložili brezplačno, za 1,79 € pa si jo boste lahko naložili na svoj pametni telefon ali tablico in tako tudi sami pomagali v boju proti tetanusu.

babybook

Katarina Tomšič nam je še pred izidom povedala:»Vesela sem, da sem lahko del tega velikega projekta in mislim, da je to dokaz, da vsak kamenček v mozaiku prispeva k temu, da je mozaik lepši – tako kot naše življenje. Mislim, da smo se skupaj s Kiwanis Slovenija potrudili, da naredimo nekaj za to. To je moto vseh nas, ki smo delali na projektu. Moto organizacije Kiwanis, s katerimi smo sklenili sodelovnje je »Serving the Children of the World«. Primaknimo torej svoj del in skupaj poskusimo narediti svet lepši!«


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam