Pice in burgerji so eden izmed tistih obrokov, s katerimi se pockrljamo, kadar nam paše nekaj mastnega in sirastega. A ker si običajno ljudje te jedi privoščimo redko, se je morda kdaj težko odločiti, bi raje pico ali burger?
Majhen lokal v Ljubljani je združil oboje. Na Adamič-Lundrovem nabrežju se je pred dobrim mesecem odprl lokal po imenu PizzaBurger point Ljubljana. Ideje se je pred petimi leti spomnil vodja enote v Celju, Tomi, ki pa svojo idejo sedaj širi po Sloveniji. “Prvi lokal je bil ustanovljen pravzaprav v Celju pred petimi leti, sledil je Maribor, sedaj pa smo se preselili tudi v Ljubljano,” nam je zaupal vodja enote Domen Pečevnik.
Burger, zavit v pizza testo
Gre za kombinacijo dveh priljubljenih jedi: “Že pečeno pleskavico in ostale pripravljene sestavine za burger položimo na naše testo z drožmi, zavijemo in damo za 7 minut v pečico. Po sedmih minutah pa se po tračnem sistemu vaša jed pripelje iz pečice,” razlaga vodja.
“Sestavine so domače in slovenskega porekla, zelenjavo pa kupujemo kar tu, na mestni tržnici.”
Kaj jih dela drugačne?
“Gre za edinstveno idejo, ki je združena s kvalitetno pripravo jedi,” pravi Domen. “Vzeli smo najboljši del burgerja – pleskavico, in ga zavili v najboljši del pice – sir in testo. Tako pa vam tudi preprečimo razpadanje burgerja, kar je dokaj pogost problem, pri tej jedi. Sestavine so vedno sveže, saj so nam dobesedno na dosegu roke. Menim, da sta naša pristnost in kvaliteta naš največji čar.”
Lokal pa je prijazen tudi vegetarijancem in veganom, saj ponujajo Pizzaburger brez mesa in različne jedi, ki ne vsebujejo nikakršnih produktov živalskega izvora. Poleg burgerjev si lahko privoščite krompirček, čebulne obročke ali pa solato s falafli. Prava mestna kulinarika!
In okus nas je vsekakor vse prepričal in navdušil.
Preizkusili smo Pizza burger s slanino in pa vegansko solato. Tako mesojedi kot nemesojedi pa smo bili navdušeni. Kvaliteto in svežino je bilo vsekakor okusiti, tako kot ljubezen, s katero je bila hrana pripravljena. A jed je kar velik zalogaj, zato predlagamo, da se tja odpravite le, ko ste res lačni.
Če se torej prihodnjič ponovno znajte v dilemi, za katero jed se odločiti, zavijte na mestno tržnico in si privoščite oboje hkrati!