Preizkusili smo viralen recept za najbolj slastno pokovko

10. september 2024

Preizkusili smo viralen recept za najbolj slastno pokovko

10. september 2024
Foto: Instagram @forkinthekitchen
Preizkusili smo viralen recept za najbolj slastno pokovko

Preizkusili smo viralen recept za najbolj slastno pokovko

10. september 2024
Foto: Canva

Ste siti običajnih slanih `kokic` in bi želeli preizkusiti nekaj novega? Ta recept bo spremenil vaše kino večere!

Obožujemo pokovko, ki je naš najljubši prigrizek medtem ko na televiziji gledamo naše najljubše serije (ja, Emili v Parizu je seveda med njimi). Navadno večerni priljubljen prigrizek pripravimo v ponvi ali če zmanjka časa v mikrovalovni pečici.

Foto: Instagram @forkinthekitchen

Toda včasih postanejo ‘navadne’ slane kokice dolgočasne, zato smo se podali v iskanje novih idej, kako bi pokovko izboljšati. Tako smo naleteli na viralen recept, v katerem se pokovka odlično poveže s karamelo, medom, arašidi in solnim cvetom.

Sestavine:

  • 1/3 skodelice karamelne omake
  • 1/3 skodelice medu
  • polovica čajne žličke soli
  • 8 skodelic pokovke
  • 3/4 skodelice arašidov
  • solni cvet
Foto: Instagram @forkinthekitchen

Postopek:

Pečico segrejemo na 120 stopinj. V skledi zmešamo karamelno omako, med in sol. V večji skledi polovico karamelne mešanice prelijemo čez pokovko, pretresemo in s silikonsko lopatko nežno premešamo, dokler se pokovka ne prekrije z omako. Dodamo nesoljene pražene arašide in preostanek karamelne zmesi ter ponovno pretresemo posodo in premešamo s silikonsko lopatko.

Foto: Instagram @forkinthekitchen

Pokovko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pokovko damo v segreto pečico in pustimo približno 1 uro, nato jo vzemimo ven in pustimo, da se ohladi. Pokovko ločimo, če se je slučajno sprijela in jo po potrebi še malo posolimo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic