fbpx

Prepiri slavnih, ki so zaznamovali modno zgodovino!

Dogodki, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Moška moda, Novice, Odnosi, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Moda niso samo obleke, njeno zgodovino sestavljajo tudi vročekrvni prepiri med znanimi osebnostmi, ki jih zlepa ne bomo pozabili!

Slavni so znani po marsičem, tudi po svoji neskončni muhavosti in grandioznem, napihnjenem egu. Ta jim ne dovoli, da bi kdaj priznali, da nimajo prav ali da zna kdo od njih stvari narediti boljše. Še posebej, ko gre za umetnike, kot so igralci, modni oblikovalci in podobni ustvarjalci, je ego najbolj krhka stvar na svetu, ki kaj hitro pripelje do nepopisnih bojev in merjenj moči, magari samo z jezikom in napihovanjem v tisku ter blatenjem drug drugega.

Moda je že tako muhasta gospa, ko pa ji dodamo še muhaste modne oblikovalce in še precej bolj kapriciozne supermanekenke, dobimo peteroboj na potenco. V takih prepirih se ne varčuje ne z grdimi besedami ne s pritlehnimi potezami in nizkimi udarci pod pas. Tudi zato si bomo prepire med naslednjimi omenjenimi zapomnili za vedno. Če bi kdaj kaj pozabili, pa nas bo internet veselo spomnil na najbolj odmevne prepire znotraj modnega sveta!

Tyra Banks vs. Naomi Campbell

enkrat prijateljici, drugič si skačeta s kremplji v oči: kdo bi vedel, kaj je res in kaj je laž…

Prepiri med Tyro Banks in Naomi Campbell so se začeli v 90. letih, ko je Tyra začenjala s svojo manekensko kariero. Dve črni panterki, dve superlepotici, dve supermanekenki, ki sta si šli super v nos in predvsem Naomi, znana po svoji jeznoritosti, ki jo je le še spodbujala zloraba omamnih substanc, je bila besna na mlado novinko, zato jo je dobesedno fizično preganjala z modnih snemanj in le malo je manjkalo, pa bi Tyro res povsem nagnala iz modne industrije. Kako grdo in zahrbtno!

Kar 14 let nista govorili med seboj in se spravili med seboj šele v pogovorni oddaji, kjer pa je Naomi vseeno strupeno špiknila Tyro, češ ali sploh pozna osebno Giannija Versaceja. Avč!

Coco Chanel vs. Elsa Schiaparelli

Levo Elsa, desno Coco – nepopustljivi, na smrt skregani modni oblikovalki

V 30. letih prejšnjega stoletja je bilo na trgu le malo uveljavljenih modnih oblikovalk in med Coco ter Elso, ki sta bili največji modni kraljici svojega časa, je zato teklo večno rivalstvo. Krožijo govorice, da je ob neki priliki Gabrielle Coco Chanel porinila Elso na prižgane svečnike na nekem gala dogodku in ji tako zažgala njeno večerno obleko. Zares nizkotno, kajne?

Karl Lagerfeld vs. Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent in Karl Lagerfeld (skriva se za pahljačo) v srečnejših časih

Eden najbolj legendarnih sporov je bil tisti med Karlom Lagerfeldom in Yves Saint Laurentom. Začelo se je leta 1953, ko sta se ugledna oblikovalca borila za isto nagrado “Next Great Couturier” – Prihodnji veliki oblikovalec visoke mode. To je na koncu dobil genialno nadarjeni Yves Saint Laurent. Gromozanski spor je bil navdih za Saint Laurentovo knjigo “The Beautiful Fall”, izdajo te knjige je skušal Karl Lagerfeld na vsak način preprečiti. Rivalstvo med velikanoma je trajalo vse do Saint Laurentove smrti.

YSL vs. Tom Ford

čedni in nadarjeni Tom Ford je vselej navajen zmagovati

Ko je Tom Ford zasedel mesto kreativnega direktorja modne hiše YSL leta 1999, je bil v odličnih odnosih z Yves Saint Laurentom in njegovim partnerjem Pierrom Bergom. Ko je preusmeril slog znamke v druge vode, pa je Tom Ford v enem od intervjujev dejal, da je od pokojnega Saint Laurenta dobival grozljiva sporočila v slogu: “V samo 13 minutah (modne revije, op.) si mi uspel uničiti 40 let mojega dela!”

Giorgio Armani vs. Dolce & Gabbana

Prepri se je začel potem, ko je slavni Armani obtožil dvojec D&G, da sta skopirala njegovo kreacijo – prešite moške hlače iz svile iz njegove zadnje kolekcije.

eden boljših in predvsem enakovrednih ‘modnih’ bojev: Armani vs. Dolce&Gabbana

Dizajner je trdil, da sta D&G to naredila kar 16-krat na njuni modni reviji za moške v sezoni jesen-zima 2009. “Razumel bi, če bi bila začetnika, tako pa…,” je povsem umirjeno reagiral Giorgio Armani. Domenico Dolce je na to odgovoril: “Stilsko gledano, Armanijev modni slog nikoli ni bil izvir najinega navdiha in že pred leti sva nehala hoditi na njegove modne revije.”

Stvari pa se s tem niso končale – Armani je leta 2011 dejal, da je modna hiša Dolce&Gabbana kriva, da sodobni moški izgledajo nadvse smešno in da bi morale biti modne revije ter njihovi uredniki bolj kritični do klovnovskega sloga mode tipa D&G.

Christian Louboutin vs. Yves Saint Laurent

Louboutin se kajpak lahko smeji: kdor ostane živ, je avtomatično zmagovalec!

Christian Louboutin je tožil francosko modno hišo zaradi kopiranja njegovega kultnega dizajna – prepoznavnega podplata rdeče barve na čevljih, po katerih so že od samega začetka sloveli salonarji Louboutin. Sodišče je zatem z odločbo prepovedalo uporabo Louboutinovega zaščitnega znaka, razen v primeru, ko oblikovalec naredi v celoti rdeč čevelj skupaj z rdečim podplatom – kot pa je naredil, mimogrede, Saint Laurent v konkretnem primeru…

Kanye West vs. Nike

Kanye West je videti, kot da bo nekoga ubil… morda modno znamko Nike?

Kanye Westova kampanja za adidas je bila nadvse uspešna. Toda Kanye je pred adidasom sodeloval s še enim športnim velikanom in sicer z znamko Nike. Slovita športna hiša in reper sta skupaj oblikovala dva modela superg,  ‘Air Yeezy’ in ‘Air Yeezy II’, vendar sta se potem razšla na grd način, saj je pevec naokoli zatrjeval, da od podjetja Nike nikoli ni dobil honorarja od prodanih izdelkov.

 

Foto: Etonline, YouTube, Daily Mail, The Source Magazine, Pinterest, Another Magazine


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam