fbpx

Preprečite nastanek gub: Vse, kar lahko naredite za mladosten videz kože brez uporabe botoksa!

Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Današnja družba je obsedena z zategnjeno kožo in brez sledi gub na obrazu.

Današnja družba je obsedena z zategnjeno kožo na obrazu, brez sledi gub in velikokrat se ta obsesija začne že v zelo mladih letih. Dekleta med 25. in 30. letom uporabljajo botoks, ne da bi predhodno preprečile pojav gub, česar pa nikakor ne odobravamo.

Verjamemo, da ste v letu 2017 že vsi slišali za botoks, ki je veljal še kakšnih deset let nazaj za zelo ekskluziven tretma. Največkrat so bile hollywoodske igralke tiste, ki so bile deležne kritik zaradi uporabe tega lepotnega izdelka, ki gladi obrazne gube, hkrati pa ustvarja prepoznavni, vendar neprivlačni zategnjeni videz.

Nicole Kidman je le ena izmed zvezdnic, ki je pretiravala z uporabo botoksa

V tem času je kozmetična industrija močno napredovala, zato je botoks postal še bolj popularen in cenovno dostopen širši množici.

V določenih krogih je velik trend tako imenovani preventivni botoks, za katerega se največkrat odločajo dekleta, ki so tesno povezana z lepotno in kozmetično industijo, kot so lepotne blogerke in urednice. Pogosto so to dekleta, stara okoli 25 let, ki jim gubice šele nastajajo. Vendar pa je popularizacija tega “zdravljenja” privedla tako daleč, da botoks uporabljajo že v preventivne namene. Posledično so obrazne mišice tako napete, da obrazu preprečujejo naravno mimiko, ki povzročajo gube.

Dermatologi menijo, da je uporaba botoksa v preventivne namene pri tako mladih ljudeh popolnoma nepotrebna, kljub temu pa se zavedajo obsedenosti današnje družbe po mladostnem videzu, zato priporočajo naslednje, prav tako učinkovite, metode.

Koža kolagen izgublja že v dvajsetih letih in to je čas, ko moramo biti pozorni na preprečevanje, čeprav se izguba kolagena do poznih dvajsetih na obrazu sploh še ne pozna. V trenutku, ko opazite prve gube, je sicer za preventivo že prepozno, vendar še ne pomeni, da morate obupati, saj jih bo z leti vedno več.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija! To so tri stvari in eno pravilo, ki ga morate imeti v mislih.
Izdelki, ki bodo pomagali vaši koži so tisti, ki vsebujejo retinol, vitamin C in hialuronsko kislino. Priporočljivo je, da jih uporabljate dvakrat na dan, še posebej na kritičnih predelih.

Urednica Style.Over.Net uporablja Paula’s Choice Clinical 1 % Retinol Treatment

Tudi če ste začeli z uporabo teh izdelkov po tridesetem letu, ne smete obupati. Pozanimajte se o kakovosti izdelkov in ob redni uporabi vam bo uspelo zmanjšati prve vidne znake staranja.

Za dekleta v dvajsetih svetujemo, da redno vlažijo obraz, sploh, če je koža suha. Dobra hidratacija je samo prvi, vendar ključni korak pri preprečevanju nastanka gubic.

Za vse, ki potrebujejo bolj invazivno nego oziroma starejše osebe, morajo v nočni ritual obvezno vključiti serum z vsebnostjo retinola na oljni osnovi, ki deluje na dolgi rok.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam