Prvi korak pri pripravi te čokoladne torte je, da kuhate pomaranče, dokler se ne zmehčajo. A tudi to ni ravno težko, vse, kar morate storiti, je to, da jih date v lonec, pokrijete in pustite, da se kuhajo. Druga prednost tega recepta je, da se bo po vašem domu razširil čudovit vonj po pomarančah.
Obstaja veliko načinov, kako to torto okrasiti, od stepene smetane, do različnih krem. Eden izmed bolj elegantnih načinov je, da jo potresete s sladkorjem v prahu in pomarančno lupinico.
Sestavine:
- 2 pomaranči,
- 6 velikih jajc,
- 1 čajna žlička pecilnega praška,
- ½ čajne žličke sode bikarbone,
- 1 ¼ skodelice sladkorja,
- 2 skodelici zmletih lešnikov ali mandljev,
- ½ skodelice kakava,
- ½ čajne žličke cimeta,
- ščepec soli,
- sladkor v prahu.
Priprava:
- Pomaranči postavite v velik lonec in jih prelijte z vodo. Ko voda zavre, pokrijte s pokrovom in zmanjšate ogenj. Pomaranči kuhajte do mehkega oz. približno dve uri.
- Ko se pomaranči ohladita, ju prerežite na pol in poberite ven semena.
- Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.
- Narezani pomaranči prestavite v mešalnik in mešajte, dokler se ne spremenijo v kašo. Nastati bi moralo približno za skodelico in pol kaše. Dodajte še vse ostale sestavine, razen sladkorja v prahu in ponovno premešajte, dokler ne nastane homogena zmes.
- Testo zlijte v pekač in pecite 45 minut, oz. dokler ni zobotrebec čist, ko ga zapičite v testo.
- Ko se torta ohladi, jo posujte s sladkorjem v prahu ali premažite s poljubnim namazom.
Hranilna vrednost:
Torta se razdeli na 10 kosov, en vsebuje:
- 461 kalorij,
- 26 g maščob, od tega 3 g nasičenih maščob,
- 51 g ogljikovih hidratov,
- 6 g vlaknin,
- 41 g sladkorja,
- 11 g beljakovin.
Prispevek je bil objavljen na miss7.