fbpx

Prestižna nagrada Red Dot 2016 za Puzzle Steklarne Hrastnik

Dekor, Prva stran

Red Dot velja za eno največjih in najbolj prestižnih tekmovanj na področju oblikovanja izdelkov na svetu.

Steklena skodelica Puzzle iz Steklarne Hrastnik je prejela Red Dot nagrado na področju produktnega dizajna, za katero se je potegovalo več kot 5000 prijavljenih izdelkov. Nagrada je dodatna potrditev inovativnim in strokovno podkovanim zaposlenim v Steklarni Hrastnik, saj so Puzzle kot prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu rezultat lastnega dizajna, razvoja in proizvodnje.

2

»Puzzle so rezultat ideje, v kateri sem združil estetsko in uporabno vrednost izdelka, saj uporabniku omogočajo številne možnosti uporabe, jih popeljejo v lasten svet ustvarjanja in eksperimentiranja. Prav ta raznolikost uporabe, izjemna 3D modularnost, možnost zlaganja v širino in višino pa Puzzle odlikujejo kot edinstven in unikaten izdelek.«

je ob tej priložnosti povedal oblikovalec nagrajenega izdelka Grega Likar iz Steklarne Hrastnik.

1

Puzzle kot prvi 3D stekleni izdelek na svetu pa so lahko zaživele šele ob tehnično dovršeni izdelavi in trdnosti stekla, proizvedenega v Steklarni Hrastnik, ki dosega lesk kristala in ne vsebuje težkih kovin.

V Steklarni Hrastnik se zavedajo pomena sobivanja z okoljem, družbene odgovornosti, zato del prihodkov iz naslova prodaje Puzzel vračajo v okolje s ciljem in željo omogočiti študentom pridobivanje praktičnih izkušenj, torej prenos teoretičnega znanja s fakultete v prakso.

Red Dot velja za eno največjih in najbolj prestižnih tekmovanj na področju oblikovanja izdelkov na svetu. Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 5.214 izdelkov, nagrado pa je prejelo le 1,5 odstotka prijavljenih.

Več o steklenih skodelicah Puzzle najdete tu.

 

Foto: Steklarna Hrastnik

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam