fbpx

“Pri 30. sem želela postati samostojna, pa mi mama tega ne dovoli!”

Odnosi

Želja vsakega starša je, da se otroci čimprej osamosvojijo. Današnji časi večini mladine niso naklonjeni, zato vse pogosteje ostajajo doma. Drage najemnine, drage nepremičnine, nezmožnost stanovanjskega kredita in nizke plače, so le nekateri izmed razlogov, da otroci zapustijo domače gnezdo.

Pred kratkim smo pisali o 45-letnici, ki se želi vrniti domov k mami, saj kot sama pravi, partnerja ne želi, prav tako ne otrok, ji pa v vrnitvijo domov stroškov bivanja in najemnine ne bo treba plačevati … pa še kosilo bo vedno skuhano.

Kaj so na njeno razmišljanje odgovorili naši bralci, si lahko preberete TUKAJ.

“Sem res nehvaležna in grozna hči?”

Zdaj pa se vrnimo k naslovu tega članka. Bralka je na enem izmed naših forumov zapisala, da se je pri 30. končno osamosvojila … vsaj tako je mislila. Zdaj pa je dobila novo sostanovalko – mamo. Tako nam je zaupala svojo zgodbo:

Pred kakšnim letom sem kupila stanovanje, nek delež tudi s kreditom. Do takrat sem živela pri starših. Komaj sem čakala, da lahko grem živet zase. Te sanje sem tudi doživela za kratek čas.

Dokler mama ni začela prihajati k meni v novo stanovanje vedno bolj pogosto. Že prej sta se z očetom kregala, no, to je bil takrat še dodaten razlog, da sem želela čimprej zase. Sedaj pa mama hodi k meni, želi, da pri meni tudi prespi kak dan in mi jamra čez očeta, kako je nemogoč. Ko sem ji rekla, da ne bo mogla tako, začne z izjavami, da mi je prispevala nekaj denarja pri nakupu stanovanja (10%) in da sem lahko do 30 leta živela pri njima ter s tem da vedet, da sem ji sedaj nekako dolžna.

Ne vem več, kaj naj naredim. Komaj se želim osamosvojit, že spet ne morem. Medtem, ko brat živi na njo pisanem stanovanju, pa nikoli ne gre k njemu. Že od nekdaj sem jaz njen rešitelj, vsaj občutek imam tak. Ne rečem, mi je stala ob strani, finančno pomagala, podpirala, za to sem ji hvaležna. A sem res tako grozna hči in nehvaležna? Bi ji vi pustili, da se naseli v vase stanovanje, nekje pa velika hiša in stanovanje, oboje pisano na njo?

Odzive, na katere je naletela, pa si lahko preberete TUKAJ.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam