fbpx

Prihaja največji slovenski modni dogodek

Domača scena, Moda, Novice, PR novica, Prva stran

LJFW bo potekal med 6. in 9. novembrom v garažni hiši Kozolec.

Ljubljanski teden mode november 2017 ostaja v središču Ljubljane in se tokrat spušča v njeno podzemlje. Vsebinsko največji modni dogodek si je že pridobil sloves odprtosti, vzpodbujanja mladih talentov, povezovanja znotraj regije, sledenju okoljski in družbeni odgovornosti ter povezovanja s podjetji, ki so uspešna v drugih panogah, a imajo enake vrednote in cilje. Kot generalni pokrovitelj se nam je pridružil Ford Slovenija, s katerim zgodbo o uspehu nadaljujemo med 6. in 9. novembrom.

Modno dogajanje se tokrat seli v novo odprti del garažne hiše Kozolec. Tam si bodo obiskovalci v štirih dneh v živo lahko ogledali modne revije, kjer se bo predstavilo 30 modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. Njihov nabor je pester, saj bodo modeli, ki bodo stopali po najdaljši modni pisti v zgodovini LJFW, nosili kreacije tako uveljavljenih, kot svežih, domačih in tujih oblikovalskih imen. Predstavili se bodo:

BARBARA VRBANČIČ / SLOVENIJA // BOŠKO JAKOVLJEVIĆ / SRBIJA // BRLAN / SLOVENIJA // CELENI / MADŽARSKA // DAVID BACALI / SLOVENIJA // JANJA VIDEC / SLOVENIJA // KAFTAN STUDIO / BOSNA IN HERCEGOVINA // KATA / SRBIJA // LORÉ / HRVAŠKA // LUDUS / MAKEDONIJA // LUKABU / HRVAŠKA // M.FICTION / SLOVENIJA // MAISON MARQUISE / MADŽARSKA // MAJA ŠTAMOL / SLOVENIJA // MAKS / HRVAŠKA // “MALA ČRNA OBLEKA” / SLOVENIJA // MATEYANEIRA / HRVAŠKA // NATASAHRUPIC / SLOVENIJA // NEO DESIGN / SRBIJA // NIKA RAVNIK / SLOVENIJA // NITOYA / HRVAŠKA // OFR – OLGAFACESROK / SLOVENIJA // PETJA ZOREC / SLOVENIJA // PRINCIP BY MOJCA CELIN / SLOVENIJA // SANIJA REJA ASKE / SLOVENIJA // SELMA STARFINGER / BOSNA IN HERCEGOVINA // SIMONA KOGOVŠEK / SLOVENIJA // THINGS I MISS / SLOVENIJA // TINA VERBIČ / SLOVENIJA // TUTU HANDMADE HATS / SRBIJA

Kratka predstavitev oblikovalcev je dostopna na URL naslovu: http://ljfw.org/ljfw-oblikovalci-november2017

LJFW je največji modni dogodek pri nas. Teden mode z bogato vsebino, kjer ima vsak ustvarjalec priložnost sodelovati, se izraziti in predstaviti svojo vizijo. Verjamejo, da moda ni stvar ekskluzive. Moda je za ljudi in mi za njo živimo in dihamo, zato bodo osrednje dogajanje že tradicionalno popestrili tudi s spremljevalnimi dogodki na različnih lokacijah v Ljubljani. Namenjeni bodo vzpodbujanju mladih in ozaveščanju s področja okoljske in družbene odgovornosti. O lokacijah, dogajanju in vsebini vas bomo izčrpno obvestili v enem izmed prihodnjih sporočil za javnost.

Tudi tokrat se usmerjajo v povezovanje s sosednjimi regijami. Poleg tega, da to v modno dogajanje prinaša popestritev, raznolikost in kakšen nov, zanimiv trend, je namenjeno tudi širjenju nabora poslovnih priložnosti, saj se posledično povezujemo s tržišči v regijah, iz katerih prihajajo gostujoči oblikovalci.

Tokrat bodo LJFW zapeljali s Fordom Slovenija. Skupaj verjamejo, da je največ vredna jasna in z natančno določenim ciljem zastavljena podpora. Namesto besed naj govorijo dejanja. Zato bodo na modni pisti predstavili tudi prvo kolekcijo ‘Zapeljano s Fordom’. To je kolekcija oblikovalke oz. oblikovalca, izbranega s strani Ford Slovenije, ki ga podjetje finančno podpre. Ta zaenkrat ostaja skrivnost, vendar ne za dolgo. Morda namig: tako Fordova nova Fiesta, kot stil ženske, za katero oblikuje, je urbana, živahna gospodična, ki je vedno v središču dogajanja.

Skupaj zmoremo več!
Lepotni pokrovitelj novembrskega dogajanja je dolgoletna partnerica Ljubljanskega tedna mode – vodilna slovenska hiša lepote Kozmetika Afrodita, s katero jih združuje raziskovalen duh, smelost pri inovacijah in široko zastavljeno občinstvo, ki z zadovoljstvom spremlja predstavljene novosti. Narava, lepota, kakovost so vrednote, ki jim Kozmetika Afrodita, z ozirom na dobrobit družbenega in naravnega okolja, sledi že več kot 45 let. V koraku z najsodobnejšimi trendi prisega na kakovost in naravo ter tu ne sklepa kompromisov. Rezultat le tega je nova obrazna linija Hydra Patch, ki jo odlikuje urban, sodoben ANTI-POLLUTION pristop do nege kože s trojno močjo hidratacije.

Dolgoletno partnerstvo jih veže tudi z Mič Stylingom, ki je spomladi ravno na LJFW praznoval svojo 20. obletnico in bo z novimi idejami in številno ekipo tudi na tokratnem dogodku poskrbel za pričeske manekenk na modnih revijah.

Pridružila se jim bo tudi čisto sveža slovenska blagovna znamka Mikser. Koktajli v pločevinki, pripravljeni iz skrbno izbranega vina slovenskih vinarjev iz skrbno izbranih vinorodnih okolišev. Pijače so “ready to drink”, se pravi že vnaprej namešane, brez aditivov, dodanega sladkorja in ojačevalcev okusa.

Streho nad glavo bodo gostujoči oblikovalci in gostje LJFW dobili v Hotelu Cubo, letos pa se jim je prvič pridružila tudi italijanska Accademia del Make up, katere člani bodo pod kreativnim vodstvom oblikovalke maske Špele Eme Veble, poskrbeli za ličenje modelov. Diplomanti omenjene akademije v Italiji ustvarjajo na različnih področjih, od filma, gledališča in opere, do modnih revij.

Kot že toliko let po vrsti, se bodo tudi tokrat po pistah LJFW sprehodili modeli Immortal Models Managementa.

 

Foto: Mimi Antolovič


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam