fbpx

Priljubljeni steznik Kim Kardashian nima učinka!

Lifestyle, Nega telesa, slider

Resnica o stezniku, ki “napada nezaželene maščobne obloge”.

Podjetje Waist Gang Society, ki ga je najbolj priljubljeni klan Kardashian oglaševal in zaradi katerega so ženske po vsem svetu v velikem številu začele trenirati s steznikom, mora plačati 5 milijonov dolarjev odškodnine, saj je bilo obtoženo za širjenje lažne slike ženskam, ki želijo izgubiti centimetre okoli pasu.

Marca letos je Sara Hawes tožila podjetje in v pismu, naslovljenem na toženo stranko zahtevala, da podjetje nemudoma popravi netočne informacije o domnevni prednosti izdelkov in vrne stroške proizvodov vsem kupcem po državi Kaliforniji, vključno z njo.

kkk

Dejstvo je, da steznik/korzet ustvari iluzijo ožanja pasu, vendar ga je podjetje Waist Gang Society kljub temu začelo prodajati z namenom treniranja s sporočilom, da z njihovo uporabo centimetri dodatno izginjajo. Sara Hawes trdi, da so oglasi pustili napačen vtis in potrošnik,e zaradi njihovega oglasnega sporočila, močno zavedli za nakup izdelka. “Edinstveni lateks material, ki napada nezaželene maščobne obloge” je več kot očitno velika, debela laž.

gaš

Za strokovno mnenje smo vprašali licenčnega trenerja fitnesa, Gašperja Simčiča:

“Stara ideja v moderni preobleki: Steznike in korzete so nosile že naše babice, prababice…in še kakšne babice pred njimi. Namen? Vizualno zožati pas. Vendar le, dokler se nosi … Vsa primerjava s starim pristopom se tukaj konča, saj waist trainer obljublja “shujšanje” in zožanje pasu tudi, ko ga odložite. Pa je temu res tako? Na kratko – NI. Waist trainer vam bo omejil dihanje, atrofiral (oslabil) mišice ledvenega, kakor tudi abdominalnega dela trupa, povzročil nelagodje, omedlevico in pri dolgotrajnem nošenju, tudi poškodoval spodnji par reber. Res je, ko ga imate na sebi, vam bo vizualno zožal pas, vendar, ga mislite nositi celo življenje? Če želite učinkovito zožati pas, vložite v to nekaj fizičnega napora (vadba), prilagajanja pri hrani (primeren jedilnik) in se spočijte (spanec je odlična regeneracija). Vaš trener, Gašper Simčič.”

V tožbi ni omenjena Kim Kardashian, vendar ne moremo mimo dejstva, da je prav ona tista, ki je oglaševala ta izdelek, ki očitno ne deluje. V uredništvu menimo, da bi Kim morala bolj paziti na to, kaj prodaja svojim oboževalkam, in paziti, katere izdelke oglašuje, saj je očitno za dober znesek pripravljena oglaševati tudi takšne, ki ne delujejo.

Foto: Pinterest, Gašper Simčič osebni arhiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam